Сьогодні, 2 січня, в силу вступила постанова Національного банку України, згідно з яким тепер українці зможуть нести зношені і пошкоджені купюри не тільки в НБУ, але і комерційні банки.

Мова йде про банкнотах пошкоджених втратили платіжні ознаки в результаті НП (пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо).

В уповноважених банках такі купюри будуть лише приймати - пакувати і передавати в НБУ на обстеження разом із заявою та довідкою про вилучення/прийняття банкнот.

Серед таких банків - Ощадбанк, ПриватБанк та Райффайзен Банк Аваль.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, долар змусить українців понервувати: стало відомо, яким буде курс у 2019. Економіка в Україні підлягає неминучим змінам, проте точно поки не знає про те, яку роль зіграє це для жителів країни. Старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин заявив, що в 2019 році Україну очікує найбільш ймовірний курс долара, діапазон якого буде коливатися в районі 28,5-31,5 грн/дол.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні запрацювали нові правила купівлі валюти: все заради гривні.

Новим законом України про валюту передабачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово. Все робиться з метою, щоб не нашкодити національній валюті.

Відразу після введення закону в дію, гривня залишиться єдиною валютою для розрахунків.

Однак нові правила передбачають певні винятки. Наприклад, платити зарплату в доларах офіційно зможуть морякам, дипломатам, консулам і іншим співробітникам представництв іноземних держав.

Також портал Знай.uа писав, що курс доллара у 2019 році може "пробити" позначку в 30 гривень за долар.