Новим законом України про валюту передабачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово. Все робиться з метою, щоб не нашкодити національній валюті.

"Головне, що основним засобом платежів в Україні є національна валюта. І ми повинні всі свої зусилля, дії і помисли направити на те, щоб гривня була як можна більш сильною. Гривня міцна не обсягом ЗВР, а рівнем конкурентоспроможності українських продуктів, товарів і послуг", – додав Шпек.

Після введення закону в дію, гривня залишиться єдиною валютою для розрахунків.

Проте нові правила передбачають певні винятки. Наприклад, платити зарплату в доларах офіційно зможуть морякам, дипломатам, консулам і іншим співробітникам представництв іноземних держав.

Українці зможуть розраховуватися валютою в наступних випадках:

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  • платити іноземцям (інвесторам і постачальникам);
  • переводити валюту;
  • розраховуватися за страхування життя;
  • купувати державні цінні папери.

Нагадаємо, що курс валют на 1 січня: долар зіпсує святковий вихідний.

Інформацію щодо курсу іноземних валют оприлюднив Національний банк України (НБУ) на новорічні свята, до 3 січня 2019 року. Порівняно з показниками у п'ятницю, 28 грудня, гривня не зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,68 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України.

Також портал Знай.uа писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.