Фонд гарантування вкладів завершив виплати гарантованих відшкодувань вкладникам Банку Демарк. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

10 січня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав документи до державного реєстратора юридичних осіб, ФОП та громадських формувань для державної реєстрації припинення Банку Демарк як юридичної особи.

У зв'язку з цим Фонд гарантування повідомляє про завершення 10 січня 2020 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам Банку Демарк. В рамках виплати гарантованого відшкодування вкладники банку отримали 993,6 млн гривень, що становить 99,4% від загальної гарантованої суми.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

Варто зазначити, що протягом перших трьох місяців 2019 року в Україні великі банки закрили понад 60 своїх відділень. Так, більше всіх відділень закрив державний "Ощадбанк" (41). На другому місці за кількістю закритих філій "Альфа-Банк" (12) і на третій позиції "Укрсоцбанк" з 10-ма відділеннями.

Зазвичай банки ліквідуються за рішенням власників, якщо вони виконали мету, задля якої їх було створено, і не мають зобов'язань перед кредиторами, які не здатні виконати. Однак такі випадки є досить поодинокими. За даними Національного банку України, на сьогодні зафіксовано лише 3 випадки, коли банки ліквідовані за рішенням їхніх власників.

Примусова ліквідація є основним способом виведення банку з ринку. За даними Національного банку України, вже 32 банки ліквідовані, а 92 перебувають на стадії ліквідації.

Примусову ліквідацію варто розглядати як санкцію до банку, який порушує банківське законодавство. Вона спрямована на виведення проблемного банку з ринку банківських послуг і починається з відкликання Нацбанком банківської ліцензії.

Нагадаємо, Нацбанк продовжує чистку: ліквідували великий банк, чиї гроші під загрозою.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк запускає нову послугу: це дуже зручно.

Також Знай.uа писав, під Дніпром чоловік заживо згорів на лінії електропередач: висів просто на стовпі.