Українців попередили, що найближчим часом може стрімко зрости ціна на електроенергію. При чому, тарифи стануть вище більш, ніж у два рази. Повідомляється, що у зв'язку з тим, що в Україні щомісяця зростає мінімальна заробітна плата, цілком можливо, що до літа тарифи на електроенергію стануть в рази вище.

Фахівці прогнозують зростання тарифів до 70 %. Андрій Гнатуш повідомляє, що це точно станеться, і від цього нікуди не втекти.

Платежі за електроенергію, фото: budport.com.ua
Платежі за електроенергію, фото: budport.com.ua

Першу хвиля зростання можна очікувати вже цієї весни. Спочатку тарифи зростуть на 30 %. Експерт зауважує, що ставка на тариф була занижена з самого початку, оскільки в країні рівень зарплат вищий. З моменту останнього розрахунку, рівень зарплат встиг вирости в два рази. Якщо тариф розраховувався на заробітну плату в 5 тисяч 600 гривень, то зараз, її сума становить 12 тисяч.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Далі, ціни зростуть вже на 70 %, і станеться це до початку літа. На сайті президента України вже була створена відповідна петиція, яка передбачатиме скасування підвищення ціни на електроенергію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Гончарук розповів, як зменшилися тарифи - українці нажахані від таких "перемог".

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні в черговий раз мають намір підвищити пенсійний вік.