Українці, які вже отримали платіжки за січневий газ, налякані величезними сумами. 58% з них з обуренням визнали, що платіжки за січень зросли, у багатьох майже вдвічі. 38% сказали, що платіжки не змінилися, і лише 4% сказали, що суми в платіжках зменшились.

Таку сумну статистику навів Савік Шустер у своїй програмі ″Свобода слова″ та запитав прем'єра Гончарука, де обіцяне зниження тарифів.

У Гончарука, як завжди, все виявилося ″дуже просто″,

″Це насправді дуже просто. За грудень місяць нам дійсно вдалося для переважної більшості українців значно знизити ціну на тепло і на газ. Це правда, це доконаний факт і в нас є ця статистика. За січень, порівняно з груднем місяцем, платіжка збільшилася. Це спричинено об'єктивними факторами, такими, як ціна на газ. Але в лютому місяці у людей знову платіжка зменшиться, що є наслідком цінових коливань. Але порівнювати потрібно місяць до місяця, січень з січнем. Коли ми говоримо, що нам вдалося значно зменшити ціну на газ, ми говоримо, що порівняно з минулою зимою ці витрати значно менші. І це не тому, що тепла зима. Є багато об'єктивних факторів, які на це впливають″, - заявив Гончарук.

Однак, він так і не пояснив, чому ці ″об'єктивні фактори" не вплинули на те, щоб і в січні українці отримали платіжки за тими ж тарифами, як у грудні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Опитування, яке провели журналісти ток-шоу в центрі Києва, показало, що більшість жителів столиці шоковані такими ″перемогами″ над тарифами.

Температура по столице: киевляне жалуются на увеличение тарифов

Температура по столице: киевляне жалуются на увеличение тарифов

Geplaatst door Шустер LIVE op Vrijdag 14 februari 2020

Нагадаємо, прем'єр-міністра Гончарука порівняли з державою в смартфоні: "Такий глючний, аж хочеться розбити об стіну".

Як повідомляв портал Знай.uа, Гончарук брудно блефував, коли подав заявку про відставку, спливли неприємні подробиці історії.

Також Знай.ua писав, що українців покинули напризволяще в епіцентрі коронавірусу, Гончарук так і не виконав обіцянки.