Троян Зимовий

Так називали дуже важливу дату для наших предків. Його вважали днем Військової слави. Біля Трояного Валу, оборонного насипу або форпосту, загинуло багато воїнів від рук римлян, це сталося в придунайській області. Проте до цих пір немає точних відомостей про історію їхнього подвигу, навіть дата точно не відома. Ця подія описується у Велесовій книзі і «Слові о полку Ігоревім».

Слов'янські воїни не здалися ворогам, не допустили зрадницької думки, без страху смерті і тільки з думками про нащадків і велич землі руської вирішили вступити в бій. Тож у наших предків склалася традиція у цей день робити щось небезпечне, якийсь героїчний подвиг, особливо, якщо він корисний для Батьківщини. А сім'ї поминали найхоробріших воїнів.

Свята 18 лютого, фото: Rsute
Свята 18 лютого, фото: Rsute

День дипломатичних працівників Туркменістану

У Туркменістані цього дня встановили у 2009 році за Указом президента. Нове свято з'явилося, щоб підкреслити внесок дипломатів в продуктивні та вигідні з різних точок зору відносини з іншими державами. Адже таким чином дипломатична служба впливає на економічне, політичне і культурне становище країни. Основи роботи цієї служби з точки зору організації і права будуються за Конституцією і відповідно до Закону «Про дипломатичну службу». За традицією в цей день Президент вітає працівників цієї сфери, дякує за їх роботу. Також часто вручають державні нагороди та дипломи, влаштовують міжнародні конференції, виставки і концерти.

Свята 18 лютого, фото: Моя будущая профессия
Свята 18 лютого, фото: Моя будущая профессия

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Православні свята:

  • Святого Феодосія Чернігівського.
  • Святкування ікони Божої Матері "Стягнення загиблих".
  • Святкування ікони Божої Матері Єлецько-Чернігівської.

Агафія Коровница, Голодуха

День навали так через святу мученицю Агафію. На Русі її вважали покровителькою домашньої худоби. Щоб запобігти падежу худоби, намагалися прибрати хлів з допомогою старих личаків, які попередньо просочували дьогтем, а коровам на роги вішали шматки хліба. Боялися смерті худоби, тому що зазвичай закінчувалося сіно до цього часу. Також вірили, що Агафія може захистити від пожежі. Хліб, освячений в цей день, зберігали як засіб від пожежі, його потім кидали у вогонь, або в будинок, або в поле. Поминали також померлих предків і дивилися за погодою. Якщо цей день теплий, то й далі сильних холодів не буде.

Народні прикмети на 18 лютого

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа, коронавірус не є єдиною загрозою. Лікарі розповіли про захворювання, яке буває у кожного третього в Україні.

Також Знай.uа писав, в Україні оприлюднили цифри статистики прокуратури, людей масово продають у рабство. За останні роки ці цифри зросли в рази.

Нагадаємо, Lifecell знову оскандалився, незадоволена клієнтка поскаржилася на оманливі тарифи, на що оператор мобільного зв'язку відповів шаблонним повідомленням.