В Україні більш ніж удвічі зросла кількість випадків торгівлі людьми і рабства. Про це свідчать цифри прокурорської статистики. Втім, це лише вершина айсберга. Більшість кримінологів переконані, що реальний рівень злочинності в три-п'ять разів більше, пише Страна.

У 2017 році, судячи по річному звіту, стався справжній прорив работоргівлі – було відкрито 340 кримінальних проваджень, 97 з них були передані до суду з обвинувальним актом.

Вулична торгівля
Вулична торгівля

Вербувальники сільськогосподарських рабів

Виявляється, в Україні є й справжні работорговці - вербувальники безкоштовної робочої сили. Особливо потрібні сільськогосподарські раби – навесні і влітку. Українські фермери не гребують залучати бригади сільськогосподарських рабів для збирання врожаю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Контакти рабовласників – господарів сезонних збирачів врожаю відомі багатьом фермерам. Особливо там, де потрібні люди для збору кавунів - Херсонщина і Миколаївщина.

"По всій Україні алкоголіків і бомжів, відбирають документи, спочатку поять і годують, одягають. Потім ставлять перед фактом, що борг треба віддавати. Вивозять, змушують працювати в полі. За непокору – жорстко ламають. Якщо такий раб тікає, ловлять і садять на ланцюг у рабовласника в сараї," – зізнався херсонський фермер Олексій Завгородній.

Жебрацькі артілі

Інший напрямок работоргівлі в Україні – приведення людей у рабство для збору подаянь. Це – майже 50% випадків рабства. В поліції вважають, що работоргівлею для жебрацтва переважно займаються етнічні злочинні угруповання.

Популярність "жебрацького рабовласництва" підтверджують десятки судових справ. Крім України, рабовласники здають своїх рабів в оренду партнерам з-за кордону - працюють за напрацьованими схемами - побиття, споювання і насильницький примус до вживання наркотиків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше