На днях патріархія Грузії відмовилася їхати на нараду предстоятелів помісних церков у Йорданії, яку скликали прихильники Російської православної церкви для того, аби обговорити автокефалію Православної церкви України.

Про таке повідомляє іноземне видання Грузія.Оnline.

Відтак, як відзначається, в Грузії заявили не збираються їхати на нараду, на якій будуть відсутні представники церков інших країн.

"Ми поділяємо вашу позицію і, з огляду на серйозність ситуації щодо проблематичних питань ми вважаємо за необхідне зустрітися і обговорити ці питання разом, але це, якщо ми хочемо отримати результати, має бути зроблено за участю всіх церков", – написав Патріарха Іллі II у листі, який направив Єрусалимському Патріарху Феофілу III.

Синод ПЦУ
Синод ПЦУ

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зауважити, що скликати вселенські збори, яким категорично противитися Вселенський Патріархат Константинопольський, Патріарх Єрусалимський вирішив після свого візиту в Росію. Від участі раніше також відмовилися Кіпрський архієпископ Хризостом і Афінський Ієронім.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, предстоятель ПЦУ Епіфаній зізнався, що українці досі не готові до календарної реформи".

Як повідомляв портал Знай.uа, Філарет вимагав від Вселенського патріарха Варфоломія повернути оригінал документа, який був прийнятий Помісним собором УПЦ КП щодо її ліквідації.

Також портал Знай.uа писав, що ПЦУ запустить мобільний додаток для українців.