Служба військової розвідки Нідерландів не виявила ні один ЗРК "Бук", який міг бути здатний збити рейс МН17 над Донбасом в 2014 році. Це випливає з документів, опублікованих журналістом та автором документального фільму про авіакатастрофу громадянином Нідерландів Максом Ван дер Верффом.

Журналіст опублікував документи, в яких йдеться про позиції російських мобільних комплексів "Бук" у день авіакатастрофи. І літак нібито не міг збити російський "Бук".

MH17 пролітав поза зоною досяжності з усіх встановлених і ти, що використовує, Україна і Росія місць, де були розміщені комплекси" Бук-М1 - йдеться в листі розвідки

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Саме цей лист було направлено голландській прокуратурі 21 вересня 2016 року.

Майже через рік після аварії (22 квітня 2015 р. - 2 липня 2015 р.) Спеціаліст із зображень Шон Елліс та геопросторовий спеціаліст Тім Джонс з Австралії все ще досліджували не первинні зображення, а показані нижче. Вони роблять висновок, що метадані з усіх цих 4 файлів, мабуть, були маніпульовані. Наприклад, змінена дата, або створення файлу.

Опитування проведене голландським поліцейським 28 липня 2015 року, українця який був свідком показав, що було 2 винищувачі на небі, які кружляли над містом за кілька хвилин до того, як "Боїнг" зійшов, а тако свідок чув гучний удар над головою та горизонтальний білий слід у небі;

Лист нідерландської військової розвідки адресується прокурору в Національній прокуратурі з питань протидії тероризму.
На основі джерел, які голландці вважають надійними, вони роблять висновок, що "стає очевидним, що рейс MH17 летів за межі всіх виявлених та діючих українських та російських місць, де розміщені системи 9K37M1 Buk M1".

Лист було надіслано 21 вересня 2016 року (за тиждень до того, як JIT провела свою прес-конференцію 28 вересня 2016 року). Це є яскравим свідченням того, що лише ОДИН ТИЖДЕНЬ до прес-конференції JIT не мав жодної інформації з надійного джерела про те, що будь-який російський "Бук-М1" перейшов кордон з Україною в будь-який час під час конфлікту.

Тож виходить, що єдиний ідентифікований комплекс, який має досить широкий діапазон, щоб збити цей літак, - дві системи С-300ПМ2 "Фаворит" ВС РФ, розташовані недалеко від міста Ростов-на-Дону.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українські захисники відбили пекельну атаку російських найманців

Також "Знай.ua" писав, що надзвичайний випадок стався на Донбасі