У народі це свято називали Днем Луки, бо за православним календарем вшановують пам'ять Луки Елладського. Ще часто його називали Могущницею, Луковником або Спасовим корінням. Назва Могущниця походить від трави під назвою перстач. У неї хрестоподібні листочки і з неї прийнято було робити різні зілля, так як у неї є велика цілюща сила.

Взагалі це час очищення душі, коли потрібно робити тільки добрі справи, каятися в гріхах, ходити в храм і помолитися перед іконами. Не заважає також зайнятися самоаналізом, вирішити, як позбутися своїх недоліків, а від усього злого, у тому числі і від думок, звільнитися. Для людини дуже важливий цей період, тим більше залишилося недовго до посту, тому краще заздалегідь підготуватися і розібратися в собі.

Народні прикмети на 20 лютого

Також сьогодні поминають померлих родичів, ходять на могили, прикрашають їх за допомогою квітів і свічок. Тому треба піти до церкви, де замовляють Сорокоуст. Можна молитися в цей день і самогубців, що зазвичай не дозволяється у звичайні поминальні дні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Обов'язково в це свято печуть цибульний пиріг. Його потрібно з'їсти сім'єю, а частину віддати бідним, убогим, знедоленим, поділитися смачним пирогом з тими, кому пощастило менше. Це окупиться сторицею вам. Крім того, потрібно приготувати настій з перстачу та інших цілющих трава. Такий годину буде дуже корисним і зможе зцілити вас від багатьох хвороб. Найчастіше, до речі, саме сьогодні проводять ритуал викочування епілепсії яйцем.

Свята 20 лютого, фото: Ботаничка
Свята 20 лютого, фото: Ботаничка

А ось для дівчат є дуже цікава прикмета на сьогоднішній день. Якщо ви зустріли жінку в зеленій хустці (зазвичай стару), то доведеться вам рік прожити в тузі і самотності. Тому, щоб не накликати на себе біду, краще залишитися вдома і не виходити на вулицю.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua виявляється можна прийти голою на вечірку, а потім потрапити в список Forbes «30 до 30-ти». Історія студентки, яка вплинула на світ.

Також Знай.ua писав, ситуація на Хмельницькому заводі виходить з-під контролю. Екологічну катастрофу не можуть зупинити і жителі протестують, так жити неможливо.

Нагадаємо, незалежно від стажу українці все одно отримають гроші на пенсії. Стало відомо, скільки буде соціальна пенсія і що потрібно зробити, щоб її отримати.