Виявилося, що якщо в українців немає стажу, то абсолютно без грошей на старості ніхто не залишиться. Журналісти розібралися, який розмір соціальної пенсії закладено законодавчо для громадян, у яких зі страховим стажем не склалося, передає Politeka.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Пенсії, фото: 24tv.ua
Пенсії, фото: 24tv.ua

За інформацією журналістів, для визначення розміру соціальних допомог пенсіонерам, які не мають права на пенсію, використовується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. При призначенні допомоги в розрахунок йде той розмір прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звернення по допомогу. І станом на 1 січня 2020 року він становив 1638 гривень.

Пенсіонери, фото: РБК
Пенсіонери, фото: РБК

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Соціальна пенсія - це щомісячна виплата матеріальної допомоги непрацездатним, у кого відсутній страховий стаж, і немає інших джерел доходу. Соціальна пенсія по старості встановлюється безстроково, але з 65 років. Для призначення соціальної допомоги необхідно звернутися до відділу УСЗН за місцем проживання та подати заяву, паспорт, ІНН, трудову книжку, декларацію про доходи та майно за останні півроку і довідку про склад сім'ї.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пенсії в 2020 буде складніше оформити – які новації підготували українцям.

Як повідомляв Знай.uа пенсію підвищать, але не будуть виплачувати, що відомо про затримки виплат.

Знай.uа писав, слідом за жінками пенсійний вік збільшать і чоловікам, скільки років додадуть.