У народному календарі цей День Луки, але його ще називають Луковником або Могущницею. Перша назва походить від імені Луки Елладского, чий день шанують сьогодні православні. Друга назва – від того, що в цей день робили великі цибульні пироги, якими ділилися з бідними. А остання – так називали траву перстач, вважалося, що сьогодні відвар з неї буде мати цілющу силу.

Лука народився у 896 році в Касторії. Він був суворим аскетом, але до оточуючих завжди був щедрим і доброзичливим. Став популярним у вигляді духовного наставника, але сану у нього не було. Лука став ченцем у 14 років, а в старості оселився на горі Гелікон. Там до нього приходили учні і в результаті утворили громаду, де трохи пізніше вони всі разом побудували монастир. В обителі Лука допомагав зцілятися від мук тіла і душі.

Свята 20 лютого, фото: fotoload
Свята 20 лютого, фото: fotoload

Чого не можна робити

Не варто пити зелений або чорний чай, він забере ваші сили. Використовуйте трав'яний і бажано з перстачем. Не влаштовуйте свято, так ви привернете нечисть в свій будинок. Не можна забувати померлих родичів, дуже важливо пом'янути їх, щоб їх душі не прийшли до вас додому. Не грайте весілля, якщо хочете довгого і щасливого шлюбу, а не розлучення через зраду. Краще не купуйте нічого, нове придбання не принесе вам радості і поламається. Зелені речі одягати заборонено, інакше вас чекає туга і самотність. Якщо побачите на землі хрест, не піднімайте його, інакше всі гріхи і печалі того, хто його втратив, будуть вашими.

Народні прикмети на 20 лютого

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Повір'я й прикмети:

  • Якщо почало теплішати на півночі, то літо буде дуже теплим.
  • Грім у цей час року говорить про поганий сінокос.
  • Якщо по небу пливуть хмари синього кольору, скоро буде тепло.
  • Післяполудневий вітер обіцяє відмінний урожай ярових.
  • Червоний захід говорить про холодне і вітряне літо.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua виявляється можна прийти голою на вечірку, а потім потрапити в список Forbes «30 до 30-ти». Історія студентки, яка вплинула на світ.

Також Знай.ua писав, ситуація на Хмельницькому заводі виходить з-під контролю. Екологічну катастрофу не можуть зупинити і жителі протестують, так жити неможливо.

Нагадаємо, незалежно від стажу українці все одно отримають гроші на пенсії. Стало відомо, скільки буде соціальна пенсія і що потрібно зробити, щоб її отримати.