Український телеведучий Єгор Гордєєв розкритикував українців, які протестують проти розміщення евакуйованих з Китайської Народної республіки громадян України у вітчизняних медичних закладах. Дані заходи викликані підозрою на інфікування людей, що перебували в Китаї, небезпечним коронавірусом 2019-nCoV, збудником коронавірусної хвороби COVID-19.

Відповідний допис Гордєєв розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Телеведучий навів два приклади, які сталися в Україні і які ілюструють вороже ставлення українців до своїх співвітчизників, які можуть бути переносниками коронавірусу.

Так, у вівторок громадянка України запропонувала розмістити потенційно хворих співвітчизників у зоні відчуження.

"Є перелякана мешканка села, яка запропонувала чиновникам заховати евакуйованих з Китаю українців до Чорнобиля.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

І є влада, яка за чутками, поки не дуже зрозуміло коли, хоче заховати евакуйованих з Китаю українців в старий радянський, на вигляд навіть трохи занедбаний, санаторій, де через дорогу живе ця сама перелякана жінка.

Таких переляканих жителів багато і вони не маргінесах. Інакше перелякана жителька про це говорила пошепки будинку, а не кричала б у натовпі райради.

Таких у владі теж багато. Інакше б моментально створили оперативний штаб з вірусологів і эпидимиологов, попередники закінчили б медреформу, щоб хоча б зрозуміти її життєздатність, а в «Лікарні майбутнього» напевно знайшлося б безпечне і зручне місце для всіх", - розказує Гордєєв.

У четвер, як повідомив телеведучий, стався ще більш прикрий випадок - на цей раз на Львівщині відсутність солідарності з пацієнтами продемонстрували вже медичні працівники:

"У двох областях люди влаштовують пікети з шинами, а під Львовом взагалі СПІВРОБІТНИКИ ГОСПІТАЛЮ організували блокаду, щоб до них «не привезли вірус»"

"Напевно, це навіть ті ж співгромадяни, які з цими ж шинами, тільки на Майдані, готові були лягти головою один за одного і за «гідність»", - коментує ситуацію зірка телеекранів.

Причинами такого ставлення до своїх співгромадян Гордєєв пояснив кашею в голові, архаїчним розумінням гідності і небажання перетворювати хаос на систему.

Виходів телеведучий бачить лише два: або український народ повільно еволюціонуватиме продовж десятилітть, "або злочинної владою стає жорсткий диктат".

"Співвідношення <влада і народ> - вічне і найгостріше питання. Ми ж найбільш працьовиті й чесні, тільки нас всі обманюють, а влада нам просто звідкись з Марса завозять", - йде мова у дописі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше коронавірус обвалив ціну автогазу в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців евакуюють з зараженого коронавірусом Уханя, у МОЗ назвали дату.

Також "Знай.ua" писав, що Україна врятує з зараженого коронавірусом Китаю громадян 10 країн, кого евакуюють.