У мережі з'явилося відео з салону літака, який евакуює українців з охопленого коронавірусом китайського міста Ухань. За інформацією МВС, на борту літака перебувають 45 українців і 27 іноземців.

На кадрах видно, що літак обтягнутий клейонкою, а люди у спеціальному захисному одязі видають пасажирам, імовірно, їжу і напої. Літак з українцями з Уханя приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, а потім вилетів в Міжнародний аеропорт "Харків".

Евакуйовані українці у Борисполі, фото: Украина Сейчас
Евакуйовані українці у Борисполі, фото: Украина Сейчас

Повідомляється, що на борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Після прильоту у Харків пасажирів посадять в автобуси та відправлять у медичний центр Нацгвардії "Нові Санжари" у Полтавській області. Екіпаж і всі, хто буде контактувати з ними та пасажирами, з аеропорту вирушать до місця обсервації на 14-денний термін.

Літак, на якому перевозять українців, пройде обробку санітарно-епідеміологічною службою. Процедура дезінфекції триватиме близько двох годин, після чого літак залишать ще на кілька годин закритим, а потім перевірять. Згідно з рекомендаціями Boeing, SkyUp замінить фільтри системи кондиціонування. Через добу після проведення дезінфекції та технічних робіт літак буде готовий повернутися до роботи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ситуация на борту самолёта из Уханя.

Geplaatst door «Аргументируй» op Donderdag 20 februari 2020

Як повідомляє МВС України, у евакуйованих українців і іноземців симптомів коронавируса не виявлено, вони всі здорові. Всі люди пройшли три етапи санітарного контролю.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції