Пасажири уражені новим коронавірусом COVID-19, які досі знаходилися на круїзному лайнері Diamond Princess, пришвартованому біля берегів Японії, почали сходити на берег. Першими з Diamond Princess сходили в основному пасажири похилого віку.

"Пасажири, у яких був зафіксований негативний результат аналізу на COVID-19, почали залишати круїзний лайнер на карантині біля берегів Йокогами в середу", - йдеться у повідомленні Japan Times.

Лайнер Diamond Princess, фото 24 канал
Лайнер Diamond Princess, фото 24 канал

Повідомляється, що японські офіційні представники припускають, що до кінця дня в середу судно покинуть 500 осіб, які пройшли 14-денний карантинний термін. Пасажири з негативним тестом на коронавірус тепер зможуть повернутися до нормального життя. Однак чиновники відзначають, що з ними буде підтримуватися зв'язок протягом кількох наступних днів з метою отримання інформації про їхній стан здоров'я.

Усі пасажири, стан здоров'я яких буде задовольняти ці вимоги, планують покинути судно до кінця п'ятниці. Однак люди, які перебували в одній каюті з інфікованими людьми, повинні будуть продовжити своє перебування на борту судна. Їм доведеться провести в карантині ще один 14-денний термін.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

лайнер Diamond Princess в Японії, фото Reuters
лайнер Diamond Princess в Японії, фото Reuters

Круїзний лайнер Diamond Princess прибув в японський порт Йокогама на початку лютого. На його борту перебувало 3700 пасажирів та членів екіпажу. Згідно з останніми даними понад 500 осіб на борту судна виявилися зараженими новим коронавірусом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції