Світлана з Кривого Рогу чекає на свою доньку Вікторію, яка повернулась з Китаю. Дівчина разом з іншими евакуйованими перебуватиме на карантині у Нових Санжарах після прильоту ще 14 днів.

"Їй писали: щоб ви здохли" - каже мама українки, яка повернулася з Китаю, за словами ВВС

Мама евакуйованої з Китаю українки розповідає про погрози на її адресу

У рідному селищі дівчини ще від ранку панують протести, дорогу перекрили, українців з Китаю пускати радикально налаштовані мешканці не планують.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Літак з Уханя у Борисполі, фото: mvs.gov.ua
Літак з Уханя у Борисполі, фото: mvs.gov.ua

Погрози у соцмережах:

Мати дівчини розповідає про погрози, які надходили доньці після того, як вона розповіла про свою евакуацію.

"Їй писали, щоб ви здохли, щоб не їхали сюди", - обурюється Світлана.

Літак з евакуйованими з Китаю людьми в четвер вдень приземлився у Харкові. На ньому знаходилося 45 українців та 26 іноземців. Всього на карантині перебуватимуть 94 людини. Це разом з членами екіпажу і супровідним медичним персоналом.

BARCROFT MEDIA

У літаку жартували:

Поки літак робив дозаправлення у Києві, донька подзвонила мамі і розповіла про ситуацію на борту.

За її словами, під час перельоту все було спокійно - евакуйовані відпочивали, їх погодували, командир екіпажу жартував.

Вони трохи переживали, бо до кінця не знали, куди їх везуть і де вони приземляться - розповіла пані Світлана

фото посольства України в Китаї

"Це нелюди"

Світлана дуже хвилюється через паніку, яка склалась довкола евакуації. Адже у селищі Нові Санжари тривають протести проти поселення у місцевій лікарні евакуйованих з Китаю.

Люди просто нелюди, ну як так можна? Вони таке говорять, бо це не стосується їхніх дітей. Перед посадкою на борт їх сто разів перевірили. Якби були якісь симптоми, їх би не пустили на борт. Я боюсь, що їх можуть не пустити, переживаю. Скільки у нас людей з відкритою формою туберкульозу? Скільки у нас людей хворіють і помирають від грипу хворі? У мене не те що злість, це велика образа на людей. Ну як так? Говорив хтось там, щоб в Чорнобиль їх повезли. Хіба це люди? - передає мати дівчини

У МОЗ України завили, що серед евакуйованих немає людей з симптомами гострих респіраторних захворювань. Про це розповіли медики, які були на борту літака.

Евакуйовані проходили жорстку перевірку перед вильотом з Китаю. Чотирьох людей не пустили на борт - трьох українців та одну іноземку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко заявив, що готовий прийняти у себе вдома українців, яких було евакуйовано з Китаю

Також "Знай.ua" писав, що у мережі з'явилося відео з салону літака, який евакуює українців з Уханя