Іноді трапляється, що для адекватного відображення інформації з телефону на комп'ютері або ноутбуці потрібен спеціальний додаток — емулятор. Найчастіше він використовується для ігор і деяких програм.

Емуляція — це комплекс обчислень і програмних засобів для копіювання функцій однієї обчислювальної системи на іншу. Хороший і стабільний емулятор дозволяє уникнути спотворень в роботі і втрати функціональних можливостей мобільного додатка.

Не раз ми могли зіткнутися з ситуацією, коли на смартфоні гра йде, а на комп'ютері — ні. Або, наприклад, на одній консолі — йде, а на інший ні. Для того, щоб продовжити насолоджуватися улюбленими іграми і необхідними програмами можна скачати спеціальний емулятор. Ми розповімо про найпопулярніші з них для ОС Андроїд.

BlueStacks

Програма 2011 випуску, до сих пір є однією з найпопулярніших і згідно відгуками користувачів, має рейтинг 4,5 з 5. Підходить для Android 7, можна працювати з додатками з Google Play і встановити можна на ПК з Windows і macOS. Вона відтворює майже всі мобільні ігри та програми, швидко працює, висока якість і повноекранний режим, інтерфейс російською мовою, а також можливість отримання прав root.

BlueStacks, Фото з сайту Softonic
BlueStacks, Фото з сайту Softonic

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

До речі, в цьому емуляторі можна запустити соцмережу Інстаграм.

Варто зазначити, що такий додаток можна скачати безкоштовно, але за додаткові «плюшки» в ньому доведеться доплачувати. Можна взяти преміум за 3,33 долара в місяць.

З мінусів цього емулятора можна сказати, що він займає місця більше всіх інших додатків свого роду, тому він не для слабких ПК. І ще немає можливості налаштувати екран і обсяги оперативної пам'яті.

Плеєр Nox

Також йде на Віндовс і Макінтош. Ігри можна брати з 7 Андроїда, як і в попередньому варіанті. Загальна оцінка становить Nox Player — 3 з 5 рейтинга додатків.

Цей варіант, створений китайцями, легкий і більш компактний з рут-правами. Також дозволяє перетягувати необхідні файли з телефону на ПК. З можливістю регулювання розміру використовуваної оперативної пам'яті, кількості робочих ядер, ФПС і зміни розширення екрану.

Плеєр Nox, Фото з офіційного сайту
Плеєр Nox, Фото з офіційного сайту

Велика перевага цієї програми в тому, що вона дозволяє грати відразу з декількох облікових записів в окремих вікнах. Також безкоштовна.

LeapDroid

Програма-емулятор з можливістю гри в декількох акаунтах одночасно. Має високу швидкість роботи, хорошу продуктивність, підтримку Open GL. Також дуже важлива перевага цього емулятора полягає в його сумісності з додатками adb.

З цим емулятором неможливо буде налаштувати сам андроїд, що є мінусом програми.

Andy

Хороший емулятор для роботи з утилітами, але для ігор він заслабкий. Після установки і запуску перше, що бачить користувач — найпростіший андроїд-інтерфейс. Тут видно кнопку управління геопозіціей, введення і регулювання звуку.

Andi Фото з сайту Андроїд Емулятор
Andi Фото з сайту Андроїд Емулятор

Мінус його в тому, що складні вимогливі ігри не потягне. Плюс в його простоті. Також він залишається другим за популярністю серед емуляторів.

MEmu

Ця програма дозволяє перенести гри і програми з 5 версії Андроїда на ПК з ОС Windows і macOS. Інтерфейс візуально дуже схожий на емулятор Нокс. Також є регулювання обсягу пам'яті і частоти кадрів для запуску ігор. Збоку є спеціальна панель з кнопочками налаштувань екранної клавіатури і фото, відео. Memu можна встановлювати у вигляді файлів формату АРК. А також з Плей Маркета. Ця програма схожа з BlueStacks, проте згідно з результатами тестування, перевершує її багато в чому. Наприклад, користувачі можуть запускати кілька Android одночасно, а також працювати з програмами GPS.

MEmu Фото з сайту Overclockers
MEmu Фото з сайту Overclockers

З недоліків слід зазначити, що комп'ютерний антивірус Аваст не пропускає установку цього додатка. А також іноді потрібно чистити диспетчер задач на ПК після виходу з емулятора.

Windroy

Емулятор, що працює на всіх версіях Віндовс, імітує ОС Андроїд на високій швидкості, може підтримувати різні розширення екрану, а також працює з Flash і файлами АРК.

Однак його інтерфейс на іноземній мові. Що є єдиним, але істотним недоліком цієї програми.

Gameloop

Любителі мобільних версій ігор PUBG і Call of Duty на смартфонах часто використовують саме цю програми для гри на ПК. Це геймерський додаток з вбудованим каталогом ігор. Має детальну настройку графіки і прекрасну сумісність геймпада, миші і клавіатури.

Gameloop Фото з сайту SADIQ Gaming.
Gameloop Фото з сайту SADIQ Gaming.

Мінуси в тому, що призначений цей додаток виключно для сильних ігор. З іншими мобільними програмами працює погано.

KoPlayer

Досить спритна програма з мінімумом обмежень — 99% сумісності. Дозволяє отримати Root в одну мить, можна налаштувати орієнтацію екрану, клавіатуру і мишу. Підтримує прискорення 3D і може симулювати геодані. Величезний плюс емулятора в тому, що він працює з версіями Віндовс 7-10. Додаток поставляється з Appstore в Amazon.

YouWAVE

Не дуже новий емулятор. Однак деякі його до сих пір використовують для додатків на Lollipop (Андроїд 5.1) і Windows 7, ХР і Vista. Дуже зручний і простий додаток, що підтримує багато мобільних програм. Має функцію регулювання гучності. А також дозволяє грати в ігри для декількох гравців. Головна «фішка» цієї програми — можливість використання карти пам'яті для збереження програм та ігор.

Кращі емулятори Android для ОС Linux

Android-x86, який перебуває на данний момент в розробці емулятор, що постійно оновлюється. Це по суті порт Андроїд для систем Лінукс х86. Завантажується додаток з ISO файлу, підходить для тестування мобільних додатки. А ось для ігор краще віддати перевагу іншому емулятору.

Genymotion відмінно справляється з емуляцією складних ігор. Також його можна використовувати на ОС Windows і macOS. На даний момент кращий і швидкий емулятор для ПК з цією оперативною системою. Він має відмінний інтерфейс, має можливість установки додатків прямо з Google Play за допомогою кнопки Open Gapps. Підтримує дуже багато додатків. В тому числі можна тестувати створені власноруч. Працює з новими і старими версіями Android (починаючи з 4.1 і до 9.0).

Genymotion, Фото з сайту YouTube
Genymotion, Фото з сайту YouTube

Android SDK - це офіційний Гугл емулятор. Він також підтримує сумісність з багатьма системами. З його допомогою можна перевірити створенний вами додаток, в смартфоні на ОС Lollipop, Pie, WearOS, а також для ТВ — Android TV. З переваг — можливість використання налаштувань (батареї, геоданних, поворота екрану, робота з камерою).

Істотний мінус цього додатка — повільна робота навіть після оновлення.

Anbox працює з дуже зручною версією Андроїда 7.1. Прекрасна сумісність з Лінукс, однак обмежений функціонал. З мінусів: не підтримує Гугл Плей і інші сервіси. Це стає великою проблемою для деяких популярних ігор. Також трохи незручний для новачків в Linux. Але якщо є бажання, то на офіційному сайті програми є інструкції по використанню, а також поради та вирішення багатьох проблем.

Anbox, Фото з сайту 4PDA
Anbox, Фото з сайту 4PDA

ARChon вельми зручний емулятор для запуску додатків в браузері Chromе. Справа в тому, що сам додаток на ПК встановлюється як розширення цього браузера. Це дозволяє не турбуватися про завантаження, створення віртуальних пристроїв і працювати онлайн.

Що потрібно пам'ятати перед установкою емулятора

Більшість програм, що дозволяють перенести мобільний додаток на ПК, вимагають для хорошої роботи від 2 ГБ оперативної пам'яті, хороший процесор з підтримкою віртуалізації, а також останні оновлення драйверів відеокарт.