Проти журналістів Bihus.Info порушили кримінальну справу після їх розслідування стосовно заступника голови Нацполіції Євгена Коваля. Про це йдеться на сайті проекту.

Справу відкрили за статтями "втручання в діяльність працівника правоохоронного органу" і "порушення недоторканності приватного життя". Відомо, що 13 лютого журналісти виконували редакційне завдання біля будинку Євгена Коваля.

"Тоді журналісти Bihus.Info помітили, як на територію закритого житлового комплексу в Києві приїхала Toyota Land Cruiser 200. Пізніше в цей автомобіль сів сам Євген Коваль, який вийшов з одного з будинків у цьому ЖК. Журналістка у цей час перебувала за територією житлового комплексу, в публічному місці і виконувала свої професійні обов'язки", - сказано в повідомленні.

Євген Коваль, фото bihus.info
Євген Коваль, фото bihus.info

Тоді Коваль під'їхав до журналістів і намагався перешкоджати їх діяльності. При цьому, за словами журналістів, дівчина пред'явила своє посвідчення.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через три дні після інциденту журналістку, адміністратора проекту та головного редактора проекту Дениса Бігуса викликали на допит.

"Порушення кримінального провадження стосовно законної зйомки в публічному місці Головним слідчим управлінням... Bihus.info вважає втручанням у діяльність редакції і тиском на журналістку, яка проводить свою професійну діяльність. А дії першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля після того, як журналістка представилася – самоуправством", - зазначається в публікації.

Bihus.Info звернулося з відповідною заявою до Державного бюро розслідувань.

Денис Бігус, фото Уніан
Денис Бігус, фото Уніан

У розслідуванні зазначається, що на батька Коваля оформлені 23 земельні ділянки. Також 12 соток землі під Києвом і квартира в 130 квадратних метрів записані на матір поліцейського.

Загальну вартість нерухомості батьків заступника голови Нацполіції можна оцінити в понад 1 млн доларів. Журналісти не отримали підтверджень наявності у них відповідних доходів для таких придбань.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити справу про корупцію голови Державної митної служби Максима Нефьодова.

Як повідомляв портал Знай.uа, керівник Чорноморської митниці спростував звинувачення і назвав їх маніпуляцією.

Також портал Знай.uа писав, що космічний статок помічника Зеленського Єрмака злили в мережу.