Український телеведучий Роман Вінтонів, більш відомий як Майкл Щур, піддав жорсткій критиці дії українців, які заважали евакуації співвітчизників з Китаю у Нові Санжари, що на Полтавщині. Окремо чоловік зазначив, що серед евакуйовних була й восьмирічна дитина.

Відповідний пост Майкл Щур розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У одному з тих автобусів їхала 8-річна дитина. Вони кидали по автобусах камінням. Що відповісти дитині, якщо вона спитає «чим це розбило вікно автобуса?» і «чому?» Що відповісти? Чисто емоційно, як батько, я дуже хочу, щоб прізвища затриманих сьогодні, тих, хто кидав каміння, були опубліковані", - розповідає Вінтонів.

При цьому телеведучий акцентував, що такі люди є усюди, як і такі, що, навпаки, згодні на солідарність з евакуйованими.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"...такі люди є всюди. У вашому хай-тек офісі, по-сусідству. В маршрутці поруч із вами. Завжди і всюди є такі люди, які від небезпеки перетворюються на звірів, які готові пожертвувати будь-ким і будь-якими цінностями, лиш би вижити. Ми в дитинстві таких називали сцикунами.

Коли з’являється сцикун, не працюють аргументи, благання... в такі моменти працює лише дуже сильна піз&₴@?на. Інколи моральна, а інколи - фізична. Вона приводить до тями. Нажаль в Санжарах не було того, хто міг би це зробити. Жодного авторитету. Нікого. Священника МП-КП-УПЦ-УГКЦ, друга, батьків, сусіда, вчителя, тренера. Нікого", - акцентував Майкл Щур.

Вінтонів також виразив сподівання, що прізвища і імена затриманих у Нових Санжарах будуть оприлюднені.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Майкл Щур розніс ущент концерт Вакарчука в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Щур жорстко затролив скандальну зірку "Орла і Решки": 15 см – не вирок.

Також "Знай.ua" писав про бійню у нових Санжарах та коронавірус в Україні - Зеленський отримав жорстку відповідь.