Українка Ольга Дудченко створила ДНК-зоопарк, який може врятувати всіх тварин від вимирання. У спеціальні ампули вчена помістила зразки ДНК китів, лемурів і кенгуру.

Так, Ользі вдалося розробити швидкий і дешевий спосіб "оцифровки" геному. Якщо якийсь вид вимре, його можна буде відновити на основі ДНК з пробірки.

"Раніше це коштувало мільярд доларів, ми здешевили процедуру до тисячі доларів", - пояснила дівчина.

Оцифрувала ДНК

Це зоопарк майбутнього. Можливо, колись з нього відродять колонію тварин на Марсі, як гадаєте?🦁🐨🐼 Випускниця київського медичного ВНЗ оцифрувала ДНК тварин, аби врятувати світ: #шо_там #шо_генії #шо_герої

Geplaatst door ШоТам? op Woensdag 19 februari 2020

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Відомо, що Ольга Дудченко закінчила інститут фізіології імені Богомольця. У 2012 році переїхала до США, щоб вивчити генетику. Спочатку вона отримувала лише початкову ставку генетика в Кембриджі. А в 2018-му разом зі своєю командою запустила проект ДНК-зоопарку. Зараз дослідниця мріє охарактеризувати геном кожного виду на планеті.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, американські учені виявили у сучасних жителів Західної Африки ДНК невідомих людей, якої не було навіть у неандертальців і денисовців.

Як повідомляв портал Знай.uа, міжнародна команда, що складається з учених різних країн світу, вперше повністю розшифрувала геном 38 видів ракових клітин.

Також портал Знай.uа писав, що антропологи в Данії змоделювали зовнішність дівчини, яка 5 тисяч років тому жила на острові Лолланн.