У народному календарі цей День Панкратія або ж Нікіфоров день, також його називали Постольним, бо був звичай сьогодні займатися плетінням. А в православ'ї шанують Панкратія Печерського і Нікіфора Антіохійського.

Про Панкратія залишилося мало відомостей. Точно знаємо, що його життя пройшло в 14 столітті, в Києво-Печерській лаврі в якості ієромонаха. У нього був дар цілительства і чудотворення. Згодом він пішов у Дальні печери, де став відлюдником і постійно молився. Там же і його мощі.

Нікіфор був родом з Антіохії Сирійської. Там же жив Саприкій, пресвітер, з яким товаришував Нікіфор. Коли були гоніння на християн, Саприкія одного з перших судили, але він терпів усі муки за віру і його хотіли стратити. Однак перед цим Нікіфор сам вирішив зізнатися, що є християнином. Правитель вирішив, що Саприкія слід відпустити, а Нікіфор став мучеником замість нього.

Свята 22 лютого, фото: YouTube
Свята 22 лютого, фото: YouTube

Чого не можна робити

Не можна говорити жінкам компліменти, щоб вони не втратили красу, а дітей не хвалять, щоб не почали лінуватися. Якщо ви знайдете гроші в цей день, то не піднімайте їх. Вам вони користі не принесуть, а от біди – цілком можуть. Не чешіть губи і вуха, це до брехні. Якщо так вийшло, що ви упустили сміття, то не можна ні в якому разі залишати його на дорозі. Так ви накличете на себе грошові втрати і досить великі. Тому потрібно підняти і віднести до найближчого контейнера.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Народні прикмети на 22 лютого

Повір'я й прикмети:

  • Яким по холоду буде цей день і наступні шість, таким же теплим буде і березень.
  • Якщо потепліло, то скоро будуть сильні морози.
  • На деревах налип сніг – чекай потепління. Те ж передрікає і шумливий ліс.
  • Якщо гілки погнулися під снігом, то буде хороший урожай.
  • Почали верещати свині – це до негоди.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, з'явилася інформація про те, що людей спеціально підбурювали, щоб вони бойкотували проти прибулих з Уханя. Є навіть докази.

Також Знай.ua писав, метеочутливим людям варто підготуватися, так як нашу планету очікує сильна магнітна буря. Багатьом буде дуже складно пережити цей час.

Нагадаємо, українець вирішив не платити більше за комуналку і зміг зробити собі розумний будинок. Ми розповіли, як він примудрився скоротити витрати на житло в нашій статті.