Колишній народний депутат Ігор Мосійчук закликав публічно вибачитися предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія, адже саме один із його "колег" і підбурював народ до мітингів у Нових Санжарах.

Про це він написав на власній Facebook-сторінці.

Варто зауважити, шо у селищі Нові Санжари обурені люди, частина з яких є не тамтешніми, протестують проти того, аби з місцевого санаторію вигнали евакуйованих з Китаю українців.

"Вимагаю публічної позиції та пояснень від предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія, адже як з’ясувалося, одним з підбурювачів акції по недопущенню евакуйованих з Уханя українців в Нові Санжари був священник ПЦУ, настоятель храму Преображення Господнього ПЦУ в Нових Санжарах Дмитро Педина", - написав він.

Сутички у Нових Санжарах, фото: REUTERS
Сутички у Нових Санжарах, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, священник зробив вчинок, який суперечив нормам християнської моралі:

"Заперечуючи норми християнської моралі, Педина назвав евакуйованих українців депортованими і закликав до протистояння та ганебних дій стосовно своїх співвітчизників. Це не по християнські і аморально!".

Скріншот повідомлення

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олег Ляшко заявив, що готовий прийняти у себе вдома українців, яких було евакуйовано з Китаю.

Також Знай.uа" писав, Україна - це Європа епохи середньовіччя: Зеленський другий день "чмирить" українців за корона вірусні протести