У цей день є особливі прикмети, завдяки яким можна прожити довге життя без бід. Найголовніше – сьогодні не можна їсти раків і не можна думати про рак як про захворювання, щоб не захворіти цією страшною хворобою. Також не можна після смерті хворого на рак брати собі його натільний хрест, навіть на пам'ять, тому що та ж доля чекає і цю людину. Це повір'я склалося тому що вважається, що взявши чужий хрест, людина бере на себе і «хрест, який потрібно нести людині в своєму житті» тільки чужий.

Люди, які народилися сьогодні, все життя борються за правду і справедливість. Їх камінь талісман – яшма і турмалін.

Також сьогодні моляться Прохору Печерському, щоб швидше прийшла весна і не було сильних морозів. А ще сьогодні прийнято молитися Харлампію Магнезійському. Він береже людей від раптової смерті, коли людина навіть не встигла покаятися. Його просять позбавити від такої долі і допомогти позбавитися від різних бід. Його також вважають і покровителем чиновників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В цей день вже починають пустувати духи водойм і лісів. Наші предки вірили, що сьогодні є великий шанс заблукати в лісі, впасти або звалитися у воду. Але вважається, що так «жартують» духи тільки з тими, хто в Бога не вірить, а також чіпляється нечисть до тих людей, які віруючі, але при цьому слабкі духом і порушують Божі заповіді. Тому сьогодні категорично не можна ходити в ліс чи до води. А якщо необхідно піти, то потрібно помолитися святому Харлампію.

Народні прикмети на 23 лютого

Якщо сьогодні почати лікувати серйозну і важку хворобу, то скоро вона відступить. Чоловікам сьогодні не можна працювати. Інакше біди не минути. Не можна дарувати коханому годинник і шкарпетки – призводить до розставання. Ця прикмета збереглася до цих пір.

Прикмети

  • Ворони сідають на самі верхні гілки дерев і чистяться — до снігопаду.
  • Кінь лягає на землю — до тепла і снігу.
  • Якщо взимку значно частіше звичайного дув північний вітер — влітку варто побоюватися градобиття.
  • Сніг звисає з дахів — до врожаю хліба.
  • На Прохора і зимонька-зима заохає.
  • До Прохора стара охала: «Ох, студно!». Прийшов Прохір і Влас: «Ніяк скоро весна у нас!»
  • На Прохора лютий хоч злиться, але весну чує.
  • Прийшов Прохір — весна заглянула у двір.
  • З Прохора морози слабшають.
  • Зі святої Схолостиці одягати рукавиці.
  • Народжені 23 лютого все життя борються за правду. Носити їм слід яшму або турмалін.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українець вирішив не платити більше за комуналку і зробив собі розумний будинок.

Як повідомляв Знай.ua, з'явилася інформація про те, що людей спеціально підбурювали, щоб вони бойкотували проти прибулих з Уханя. Є навіть докази.

Також Знай.ua писав, метеочутливим людям варто підготуватися, так як нашу планету очікує сильна магнітна буря. Багатьом буде дуже складно пережити цей час.