Історія та традиції свято

Зараз цей день має міжнародний статус, але починалося все, як проста ініціатива від італійців, щоб трохи часу прожити не в поспіху. Вперше його відзначили в 2007 році. Іноді цей день, який завжди відзначають 26 лютого, ще називають Днем повільності. Зараз часу у людей все менше і менше, швидкості набирають обертів і не зупиняють, навіть інтернет, машини, процесори, все повинно працювати швидше і людина намагається погнатися за цим ритмом. Але від цього часто страждає якість життя, адже час доводиться забирати заради роботи або навчання з улюблених речей – від спілкування з близькими і рідними, від особистого життя, іноді від здорової та якісної їжі, від улюбленого хобі, від прогулянок на вулиці, від цікавої книги і навіть від сну. Все це завдає жахливої шкоди людині не тільки у фізичному, але і моральному плані. Скільки у вас вільного часу поза роботою і щоденних завдань? Як давно ви заглядалися на щось з навколишнього світу і могли насолодитися цим? Зараз це відноситься не тільки до швидкості, але і до якості, особливо в їжі і сні, в головних потребах людини. А кількість клієнтів у психологів з кожним роком все зростає.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Тому і є цей день, щоб хоча б зрідка нагадувати собі, яким ви хочете бачити своє життя, як ви хочете його прожити і на що дійсно варто витрачати свій час. Не забудьте привітати з цим чудовим святом своїх близьких і подарувати радість неспішного життя їм теж.

Привітання смс

В день неторопливости

Никуда не торопись,

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

А валяйся на диване

Или просто поленись!

Пусть дела все подождут,

Подождет работа,

Тебе нужно отдохнуть,

Забыть про заботы.

И проблемы пусть тебя

Нынче не касаются,

И ничем пускай душа

Сегодня не мается!

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Неторопливость – не проблема,

Она даёт возможность нам

Узнать на вкус все краски лета,

Придать названья облакам.

И насладится разговором,

И убежать от суеты,

Понять, что кто-то с нежным взором,

Узреть любимые черты.

Так с днём тебя хочу поздравить

Неторопливости сейчас.

Размеренность я буду славить.

Медлительность нужна для нас.

Мне тебе писать не лень,

Я тебе шлю поздравленья.

Ведь медлительности день

Взяла жизнь в свои владенья.

Улыбнуться мелочам

Мы порой не успевает,

Кадры, всплески – боль очам,

И по сути пробегаем.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні почала поширюватися нова група смерті, як раніше був Синій кит. Суїцидальна гра родом з Росії вже полює на життя підлітків. Кураторів дуже складно відстежити.

Також Знай.ua писав, Нафтогаз порадував українців хорошими новинами, стало відомо, скільки будемо платити за газ за лютий. Також прес-служба розповіла, чому тепер ціна буде такою.

Нагадаємо, глобальне потепління вже зачіпає весь світ, але скоро візьметься і за Україну. Деякі міста можуть зовсім піти під воду. Стало відомо, кому варто вже починати будувати ковчег для цього «біблійного потопу».