Українка Аліна Аврамчук, яка перебуває в Ухані і якій було відмовлено у евакуації через температуру, звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням допомогти повернутися в Україну.

З дівчиною поспілкувався політичний оглядач Андрій Павловський, відео розмови він розмістив на своєму каналі в соціальній мережі YouTube.

Аврамчук мала бути евакуйованою ще першим літаком, однак, її не пустили на борт через незначне підвищення температури. Вона пояснює, що ознак респіраторної хвороби в неї не було, а скаржилася вона на біль у нирках.

Тепер жінку продіагностували на коронавірус, і тест виявився негативним. Проте Аврамчук не може звернутися за кваліфікованою допомогою, оскільки боїться заразитися коронавірусом у лікарні. Також вона зазначає, що медики в Китаї й так надмірно завантажені роботою.

Скріншот Pavlovsky News
Скріншот Pavlovsky News

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

З дівчиною підтримує зв'язок посольство України, але великих надій це не подає. "Ми не знаємо, про нас взагалі знають чи ні. Те, що нам говорять, що про нас знають, ще не означає, що нас будуть рятувати", - говорить Аврамчук.

Саме тому дівчині довелося звернутися до президента.

"Шановний Володимир Зеленський, ми дуже хочемо повернуться додому, і незважаючи на те, що перший літак вже відлетів, ми залишилися тут і ми з нетерпінням чекаємо Вашої допомоги", - сказала українка.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше, за повідомленнями ЗМІ, смертельний коронавірус зафіксували у Польщі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", заробітчани привезли коронавірус в Україну, тестів на всіх не вистачить.

Також "Знай.ua" писав, що міністр фінансів, через коронавірус, роздасть всім місцевим жителям по тисячі доларів.