Хоча ціни на газ для населення зменшуються, багато хто з побутових споживачів не тільки не почув полегшення, а й зіткнувся з платіжками, сума у яких перевищує попередні. Експерти розповіли, до яких схем і хитрощів вдаються комунальники, щоб вичавити останнє з українців.

Як виявилося, найбільш вразливими до маніпуляцій комунальників виявилися квартири без лічильників тепла.

Одним зі способів увести в оману споживача - змінити вказану у платіжці площу. Так, оскільки норми споживання тепла для квартир без лічильника вираховуються через площу, саме в цій цифрі може бути розгадка стрибків у сумі в квитанції.

Іншою дірою є можливість обрахунку суми в квитанції за різні календарні періоди. Так, часто комунальники закривали грудень минулого року раніше, щоб уникнути свят, в той час як нарахування за січень ще й додали грудневих днів.

Також комунальники вирішили використати на свою користь похолодання. Оскільки середня температура у січні була на 2 градуси нижчою за грудневу, то за цей місяць нарахували й більшу суму за тепло.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Загалом, комунальники зацікавлені в якнаймога більших нарахуваннях з населення. Підприємства обмежені в мінімальній допустимій потужності виробництва, а окрім тепла, вони також нагрівають гарячу воду для домогосподарств.

Тому українцям радять для уникнення некоректних нарахувань ставити теплові лічильники на квартири, але багато де це є неможливим через технічну реалізацію опалення.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українці нарвалися на платіжки за уявний газ - реакція безцінна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці не можуть добрати слів після отримання рахунків за комуналку: "Ні жити, ні вмерти".

Також "Знай.ua" писав як перевірити правильність нарахувань, покрокова інструкція.