В Україні пенсійна реформа переходить у завершальний етап – починаючи від квітня на пенсію жінкам можна буде йти в 59 років і шість місяців. А вже за рік - після досягнення 60 років. Пенсійна реформа, за словами урядовців, має вирішити всі питання з виплатами. Водночас є ще одне питання: чи можливо жінкам у зрілому віці, аби не сподіватися на відверто мізерну пенсію, знайти роботу.

Дуже часто трапляються читуаціюї, коли жінки, пропрацювавши на одній роботі цілий вік не знаходять спільної мови із молодими керівниками і мусять звільнятися. Але чи реально знайти нову роботу у досить солідному віці перед пенсією?!

пенсіонерки біля телевізора, ілюстративне фото О. Матвієнко pereiaslav.city
пенсіонерки біля телевізора, ілюстративне фото О. Матвієнко pereiaslav.city

Лише в київському центрі зайнятості на обліку перебуває 10 тисяч людей. Шість тисяч - жінки. Третина - старшого віку. І їхня кількість, як і пенсійний вік, що далі, то лише зростає.

"Якщо брати наших українських роботодавців, то здебільшого вони хочуть бачити в своєму колективі людей близько 30, 30 плюс років", - каже рекрутер-психолог київського центру зайнятості Людмила Сульженко.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Із першого квітня вийти на заслужений відпочинок жінки зможуть у віці 59 років та 6 місяців. А у 2021 році гарантовані виплати дадуть лише в 60 років. Це в межах реформи і скорочення діри в Пенсійному фонді. На рубежі 2021 року кількість пенсіонерів переважатиме кількість платників єдиного соціального внеску. Сьогодні цифри поки що рівні. Щоправда, й така "зрівняйлівка" ситуацію не врятує.

"Важливо скільки місяців ти працював і роботодавець сплачував внески в Пенсійний фонд. Сьогодні, щоби вийти на пенсію в 60 років, для чоловіків і скоро для жінок потрібно буде мати стаж 35 років. Страховий стаж", - пояснює економічний експерт Тарас Козак.

Пенсіонери, фото youtube
Пенсіонери, фото youtube

До 2017 року людині, яка ніколи не працювала, виплачували соціальну допомогу. Зараз такого немає. Знову ж таки через фінансову діру. Розраховувати на мінімальну пенсію можуть лише ті, хто має щонайменше 15 років страхового стажу. Та багато тих, хто нині безробітний, насправді, праці не бояться. Працедавець, кажуть, просто не зацікавлений у фахівцях зрілого віку.

Анатолію Сидоренку за 50 років. Деякий час був без роботи. Зараз працює в ІТ-царині. Узяли на роботу, бо має колосальний досвід в інженерії.

"Приходить літній бухгалтер влаштовуватись на роботу, його зустрічає HR, посміхається і каже – знаєте, нажаль за віком ви нам навряд чи підійдете, нам потрібні молоді люди, у пошуку. Бухгалтер встає, сумно кладе візитівку на стіл і каже – знаєте, коли ваші молоді активно себе шукатимуть, а працювати буде нема кому, наберіть мене", - так аргументує Анатолій, чому людей з великим досвідом треба брати на роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як відбувається розрахунок субсидій в Україні – у Мінсоцполітики розклали все по поличках.

Як повідомляв Знай.uа відсутність нормальних доріг вже не новина, але цими фото все ще можна вразити українців.

Знай.uа писав, українцям світять нові пенсії з 1 березня, хто отримає "бонус".