Всесвітній день дикої природи

Цей день проголосила Генасамблея ООН у 2013 році, а вперше день відзначили в 2014-му. Зробили це, щоб розповісти людям про проблеми фауни і флори. Не дивно, що тоді прийняли рішення заснувати це свято, так як в тому році відзначали 40-річчя від прийняття Конвенції, яка описувала міжнародну торгівлю видами диких тварин або рослин, які знаходяться під загрозою знищення. Тому і вибрали дату 3 березня, тому що документ підписали саме у той же день, тільки у 1973 році.

Свята 3 березня, фото: pixabay
Свята 3 березня, фото: pixabay

Всесвітній день письменника

Цей день відзначають у багатьох країнах 3 березня, а заснували його, тому що так вирішив 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. ПЕН, як ми його називаємо, насправді PEN, і це не тільки ручка з англійської, але ще й абревіатура, яка означає «Поети, Нарисовці, Романісти». Даний клуб заснували в Лондоні в 1921 році. Свято взяли в 1986 році. А сам клуб вирішила створити Кетрін Емі Доусон-Скотт. Вона була письменницею з Англії.

Свята 3 березня, фото: pixabay
Свята 3 березня, фото: pixabay

Міжнародний день охорони здоров'я вуха та слуху

Цей день ВООЗ заснувала і присвятила його вуху та слуху. Його відзначають щороку в один і той же день і ще часто називають просто Всесвітнім днем слуху. Багато волонтерських організацій, а також медичні, проводять у різних країнах заходу, які повинні розповісти людям про проблеми слуху і вуха. Це дуже важливо, тому що іноді люди просто не вчасно звертаються до лікарів і подальших ускладнень вже не уникнути. Сама ВООЗ надає державам і організаціям підтримку, щоб розробляти національні програми і профілактики в цій сфері.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Православні свята:

  • Седмиця 1-ша Великого посту.
  • Великий канон Андрія Критського.
  • Апостолів Архіпа та Філімона і мучениці рівноапостольної Апфії.
  • Преподобного Феодора Санаксарського.
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, Новосад Ганна запропонувала карати школярів і вчителів за порушення академічної чесності. Тепер отримають на горіхи і ті, хто списував, і ті, хто роздавав оцінки наліво і направо.

Також Знай.ua писав, українцям не в перший раз говорять, що ціни на газ знижуються, ось тільки багато хто не тільки не помічають зменшення тарифу, але ще й бачать у платіжках все більші суми. Експерти розповіли, як не дати себе обдурити.

Нагадаємо, одна дуже популярна служба доставки в Україні більше не працює. Що відбувається з компанією не зрозуміло, але отримати посилку неможливо, а її працівники бунтують і вимагають виплатити їм заробітні плати, які заборгували.