В Україні з 1 березня мінімальну виплату з безробіття підвищили з 1630 до 1800 грн. Водночас максимальний розмір допомоги становить 8,4 тис. грн. Перші три місяці людині платять повну виплату, наступні три – 80%, потім – 70%. Про це інформує пресслужба Фонду соціального страхування.

Зазначається, щоб отримувати виплату з безробіття одразу, потрібно звільнитися за згодою сторін. Якщо вказати причину "за власним бажанням", гроші можна буде отримувати тільки через три місяці.

Центр зайнятості, скріншот: YouTube
Центр зайнятості, скріншот: YouTube

"Допомога з безробіття особам, які звільнилися з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, призначається відповідно до частин першої та другої цієї статті, і її виплата починається з 91-го календарного дня", – йдеться в законі про соціальне страхування. Закон про соціальне страхування

Максимальні виплати:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • 50% зарплати – стаж до 2 років;
  • 55% зарплати – стаж від 2 до 6 років;
  • 60% зарплати – стаж від 6 до 10 років;
  • 70% зарплати – стаж від 10 років.

Центр зайнятості, скріншот: YouTube
Центр зайнятості, скріншот: YouTube

Варто зауважити, що отримувати кошти можна протягом 9 місяців. Фактично це не є допомога від держави, а страховка, яку платять всі, хто працює. Із заробітної плати щомісячно 22% розподіляють до трьох фондів, один з яких – фонд із безробіття.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям довелося виборювати пенсії через суд, куди поділися заслужені гроші

Як повідомляв портал "Знай.ua", хто платить за комуналку найбільше, з'явився перелік тарифів за регіонами

Також "Знай.ua" писав, що українцям підвищуватимуть пенсійний вік безкінечно, коли чекати заслуженого відпочинку