Після бурхливих протестів у Нових Санжарах через евакуйованих з китайського Уханя поліція Полтавщини розслідує 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень біля медцентру. Відомо, що підозри вручили 10 мітингувальникам, передає Уніан.

Справи відкрито за такими статтями КК України: 1 ч. ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства); ст. 293 (групове порушення громадського порядку); ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця); ч. 1 ст. 294 (масові заворушення); ст. 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), ч. 1 ст. 296 (хуліганство).

Відео на якому кидають камені в автобуси з евакуйованими:

Так, раніше 5 людей отримали підозри у вчиненні масових заворушень, а четверо з них взяли під нічний домашній арешт. Така санкція була обрана для підозрюваного у посяганні на життя поліцейського. Двох людей підозрюють у хуліганстві, ще двох – у блокуванні транспортних комунікацій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в "Слуги народу" повідомили про спалах коронавіруса в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'ясувалося, хто закидав камінням евакуйованих у Санжарах - на відео не чоловіки.

Також портал Знай.uа писав, що ворожий прийом у Нових Санжарах засмутив евакуйованих українців, які навіть подумати не могли, що в них полетять камені.