Коронавірус COVID-19, який вже дістався до України, дуже рідко вражає деякі категорії людей. Медики пояснили, хто найменше схильний до інфікування, та як захиститися від інфекційної хвороби, яка загрожує небезпечними ускладненнями.

Згідно з останніми даними, зробленим на основі аналізу центру з контролю захворювань КНР, до такої категорії відносяться діти та підлітки. На категорію від нуля до десяти років припадає лише 1% хворих, така ж статистика і вікової групи 10-19 років.

Коронавірус з Китаю, скріншот: YouTube
Коронавірус з Китаю, скріншот: YouTube

Водночас найбільше ризикують захворіти літні люди. З віком збільшується не лише ймовірність інфікування, але і летальність. Основною групою ризику є люди старше 80 років, хворі на діабет і важкими хворобами серця. Причина наступна — з віком імунна система людини стає слабшою та більш сприйнятливою до інфекцій. А наявність хронічних захворювань додатково підвищує ризик розвитку ускладнень.

Варто нагадати, що головними засобами захисту від коронавірусу є регулярне миття рук з милом, а також уникання контакту з людьми, у яких є ознаки ГРВІ. Зокрема рекомендується уникати перебування у місцях великого скупчення людей та відкласти поїздки у місця, де виявлено спалах коронавірусу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Коронавірус з Китаю, кадр з відео
Коронавірус з Китаю, кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше