Як відомо, перший випадок зараження коронавірусом Covid-19 зафіксований в українських Чернівцях. Найбільше ця новина стривожила жителів Західної України.

Так, у львівських аптеках немає масок, а місцеві жителі почали штурмувати супермаркети. Також масову паніку підігріває історія, коли сусіди влаштували бунт під під'їздом, в якому живе хворий коронавірусом. Навіть з'явився термін - "коронабулінг", тобто цькування хворих цією інфекцією, пише "Страна".

"Найбільше лякає наступний крок "простих громадян", які "борються за своє здоров'я" і знають "стан нашої медицини". Будуть будинки палити або закидати камінням? Порівняно з цим коронавірус – невинна нежить", - обурюється львів'янка Леся Гавришко.

Протест в Нових Санжарах, фото Инсайдер UA
Протест в Нових Санжарах, фото Инсайдер UA

На Заході країни також подейкують, що ніхто не готовий до боротьби з коронавірусом.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Україна виявилася не готова до такого виклику, як просто карантин. Але вона до всього не готова до війни теж не була готова. Так як тепер жити? Залишати співгромадян? Копати їх від себе, як паршивих собак? Які у страху все ж великі і потворні очі", - написала в Facebook Вікторія Балицька.

У львівській обладміністрації розповіли, що для прийому хворих коронавірусом готують госпіталь у Винниках, де співали гімн, коли дізналися, що до них не привезуть евакуйованих українців.

Коронавірус з Китаю, кадр з відео
Коронавірус з Китаю, кадр з відео

"При цьому серед медперсоналу йде опір. Що буде, як тільки у Львові з'являться перші випадки, складно уявити, знаючи, як наші люди відразу беруться за шини. Паніка вже посилилася, адже хвороба зовсім поруч, у Чернівцях, і ясно, що рано чи пізно і до Львова добереться, особливо коли заробітчани почнуть повертатися на Великдень у квітні. На місто може чекати колапс через протести, і поліцію вже посилено готують до сплеску протестів", - вказується в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Чернівцях госпіталізовано ще 3 людей з підозрою на коронавірус.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителі Чернівців влаштували бунт під будинком хворого коронавірусом.

Також портал Знай.uа писав про стан першого зараженого коронавірусом українця.