З-за спалаху коронавіруса у Чернівцях ввели карантин

У Чернівцях та області ввели карантин у дитячих садках, школах та вищих навчальних закладах з причини ймовірного поширення коронавіруса Covid-19. Про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на брифінгу в четвер, 5 березня.

коронавірус з Китаю, фото: gettyimages
коронавірус з Китаю, фото: gettyimages

"Ми отримали рекомендації від Моз і в найближчі години збираємо комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій буде прийнято рішення про введення режиму карантину для всіх дошкільних навчальних закладів, шкіл та вищих навчальних закладів області", - повідомив Осачук.

В Україні піднімуть тарифи на світло для населення

У Кабміні планують поетапне підвищення цін на електроенергію для населення, в результаті тарифи в платіжках можуть збільшитися вже в поточному році. Міністр Олексій Оржель підкреслив, що рішення про тарифи для населення приймуть в 2020 році.

Комунальні тарифи, скріншот: YouTube
Комунальні тарифи, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Український уряд розглядає можливість поетапного підвищення ціни на електроенергію для населення, зокрема скасування пільгової ціни 90 коп. за перші 100 кВт-ч. Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Відомого українського шахіста Богдановича і його дівчину знайшли мертвими в Москві

У Москві знайшли мертвим відомого українського шахіста Станіслава Богдановича і його дівчину – 18-річну шахістку Олександру Вернигора. Про це повідомляє Telegram-канал 112.

Олександра Вернігора, фото з вільних джерел
Олександра Вернігора, фото з вільних джерел

Отже, як зазначається, тіла виявив батько дівчини, коли прийшов додому. За попередніми даними, причиною смерті пари став звеселяючий газ. Поруч з тілами знайдено повітряні кульки, які були наповнені закисом азоту.

Тимошенко загнала в кут Шмигаля

Новоспечений глава уряду Денис Шмигаль озвучив своє ставлення до ринку землі.

В ефірі ток-шоу "Право на владу" новий прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів на запитання екс-прем’єрки та голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, зупинить він "те свавілля, яке відбувається в парламенті" щодо відкриття ринку землі.

"Я - прихильник ринкової економіки, а не радянської моделі. Ринок землі існує у всьому світі... Кожен українець повинен мати право за ринковою ціною, а не за копійки продати свою землю, яка йому належить на правах приватної власності. Це законне право кожного українця, так само, як право продати свою квартиру, свій автомобіль", - заявив Денис Шмигаль.

Великий піст дістався до Ради, якої дієти доведеться дотримуватися нардепам

У їдальні Верховної Ради України вводиться нове меню до Великого Посту. Про це повідомляють "Українські новини".

Пісне меню у Верховній Раді, фото Українські новини
Пісне меню у Верховній Раді, фото Українські новини

Тепер народні депутати можуть обирати собі пісний обід з нового переліку страв. Ціни, як завжди у Верховної Ради, залишаються бюджетними і стартують від 13 гривень за гречку і 17 гривень за порцію вінегрету. Є в меню і більш дорогі страви - салат "Фітнес" з апельсином і грейпфрутом обійдеться в 92 гривні, а голубці овочеві з печерицями в 67 гривень.