Паспорт громадянина України - один з найважливіших документів, який вимагається для ідентифікації особи. Варто зауважити, що паспорт можна не лише загубити, але й зіпсувати, що зробить його недійсним.

Зіпсованим паспор вважається, якщо у ньому вирвана одна або кілька сторінок; є записи, штампи та інші позначки розмиті, забруднені або замальовані так, що їх неможливо прочитати; є не передбачені законодавством запису або позначки; зіпсоване фото; є сильні фізичні ушкодження сторінок або явні сліди дії вогню, води або хімікатів.

Для поновлення зіпсованого паспорта необхідно звернутися у територіальний підрозділ державної міграційної служби або в центр надання адміністративних послуг за місцем реєстрації.

Паспорт, скріншот: YouTube
Паспорт, скріншот: YouTube

Вартість оформлення нового документа залежить від терміновості випуску: 345 гривень за 20 робочих днів або 471 гривня — за 10.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Після цього терміну ID-картку нового зразка можна забрати в тому ж відділенні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше очманіла Поклонська виступила проти українських паспортів - "Ви зрадник!"

Як повідомляв портал "Знай.ua", біометричний закордонний паспорт: як оформити, швидко зробити, отримати.

Також "Знай.ua" писав про безвідмовні способи швидкого отримання закордонного паспорту - подорожувати тепер легше.