По-перше, в Україні сьогодні відзначають Міжнародний жіночий день. Це вихідний день, а значить можливостей стає більше. Але у наших предків не було такого свята, було інше, православний день пам'яті Полікарпа Смирнського, єпископа і священномученика. Ще цей день називали: "Полікарп", "День Полікарпа", "Кислі дівки", "Олександр", "Дем'ян", "Мойсей".

Існує повір'я, що цього дня краще не проводити на самоті або в компанії одних тільки жінок, обов'язково повинен бути чоловік або хоча б молодший братик, головне щоб чоловічої статі. А все тому що день не просто так називався «кислими дівками». Дівчата, які не вийшли заміж до цього часу, раніше починали ховати свої найкращі вбрання і придане в скрині, тому що якщо до Масниці не вийшла заміж, то наступний період весіль буде вже влітку. А ще тому що сьогодні проводили багато обрядів, щоб приворожити нареченого. Наприклад, рано вранці заводили опару на пиріг і ставили її у теплу піч. Як тільки опара кисла, брали наперсток для шиття приданого і три рази черпали ним, промовляючи замови. Потім з цього тіста слід було випекти пиріг. Його можна було з'їсти з подругами. Якщо пиріг приготований чужими руками, то це обіцяє щастя в особистому житті.

Ще потрібно сьогодні, щоб швидше вийти заміж, непомітно вмести сміття з вулиці через поріг додому в передній кут і сказати: "Жену я в хату свою молодців, не злодіїв, наїжджайте до мене женихи з чужих дворів".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб дізнатися, скільки залишалося до заміжжя, слід набрати в поділ сукні сніг і перебрати його руками, потім викинути назад і сказати: "Полю, полю просо на дівочу косу, де мій женишок, там, собачка, взвий, подай свій голосок". Якщо почуєте собачий гавкіт, то залишилося чекати недовго.

Хлопці теж можуть приворожити дівчат, потрібно таємно підкинути коханій квітку, яку спочатку треба збризнути недопитою водою. Тоді й вона полюбить його.

Народні прикмети на 8 березня

Також вивчіть сьогодні кути будинку, якщо побачите павука, що плете павутиння, то в сім'ї буде щастя і благодать. Її потрібно оберігати, щоб не накликати нещастя і злидні на сім'ю.

І звичайно ж, таке свято, дівчатам слід приділити більше часу собі і тому, що вони люблять. А хлопцям і чоловікам – проявити більше уваги не тільки до коханиї, але і до матерів, сестер, бабусь, колег і просто знайомих і друзям жінкам.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що НБУ напередодні 8 березня повідомив українцям про закриття банків.

Раніше стало відомо, що експерт сказав, як міцний алкоголь може врятувати від коронавируса.

Також, Знай.ua повідомив що біля Верховної Ради хтось закопав останки людини.