Головний епідеміолог Грузії голова Національного центру контролю захворювань Аміран Гамкрелідзе заявив, що міцний алкоголь, зокрема, грузинська чача, може допомогти в боротьбі зі смертельним коронавірусом. Однак, він уточнив, що мова йде не про вживання алкоголю, а про те, що чача може стати відмінним антисептичним засобом, пише УНН.

"Пити чачу не допомагає", - підкреслив він, додавши, що також, як антисептик можна використовувати мило. Аміран Гамкрелідзе також нагадав, що джерелом поширення вірусу можуть стати паперові гроші. Тому після їх використання епідеміолог радить ретельно мити руки і використовувати дезінфекційні засоби.

Аміран Гамкрелідзе, скрін з відео
Аміран Гамкрелідзе, скрін з відео

Варто відзначити, що раніше про лікувальні властивості міцного алкоголю розповідала і колишня глава українського МОЗ Уляна Супрун. Вона також радила, що можна використовувати джин-тонік проти інфекційне засіб, але також підкреслювала, що його недостатньо просто пити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавіруса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.