Всі поверхні, на яких міг залишити свій слід коронавірус з Китаю, варто обробляти етанолом і перекисом водню. Адже новий тип коронавіруса може бути активним на поверхні предметів більше тижня. Про це йдеться в результаті дослідження вчених, опублікованому в журналі Journal of Hospital Infection.

коронавірус у Китаї
коронавірус у Китаї

Згідно з повідомленням, німецькі дослідники вирішили порівняти COVID-19 з іншими коронавирусами людини: коронавірус атипової пневмонії (SARS), коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) або ендемічні коронавіруси людини (HCoV).

"Всі перераховані при кімнатній температурі можуть виживати на таких поверхнях, як метал, скло або пластик до 9 днів", - йдеться у звіті.

Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел
Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Проте поки що невідомо, чи можна заразитися новим різновидом коронавіруса після контакту з такою поверхнею. У той же час, дослідники радять обробляти предмети з можливою наявністю коронавіруса етанолом, перекисом водню або гіпохлоритом натрію. Крім того, важливо часто мити руки.

Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma
Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на карантині біля японського порту Йокогама, зняли танцювальне відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна збирається евакуювати громадян з провінцій поблизу Уханя, але не всі українці хочуть їхати.

Також "Знай.ua" писав, що евакуація українців з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавіруса, запланована на 18 лютого.