Звичайно, сьогодні Міжнародний жіночий день, який в Україні – національне свято. Але у наших предків не було такого дня, це був православний день пам'яті Полікарпа Смирнського. Насправді у дня було багато різних назв: "Полікарп", "День Полікарпа", "Кислі дівки", "Олександр", "Дем'ян", "Мойсей".

Сьогодні дуже важливо ретельно вивчити кути будинку. Якщо побачите павука, що плете павутину, то це означає, за повір'ям, що сім'ю чекає благодать і щастя. Її ні в якому разі не можна змітати і проганяти павука, тим більше вбивати. Інакше в родину прийде нещастя і злидні.

Також цей день, не дивлячись на традиції багатьох подруг, слід провести не у суто жіночій компанії, а обов'язково з кимось з чоловічого товариства. Бо якщо весь день ви будете перебувати тільки з жінками, то ще цілий рік не вийдете заміж.

Постарайтеся провести свято не дарма, не просто сидіть вдома, розважтеся, займіться тим, що дуже любите. Для чоловіків неприпустимо сьогодні грубити жінці і вести себе неналежно.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Будьте обережніше з квітами, які вам дарують. Ви навряд чи зможете вплинути на це, але дуже важливо, коли були подаровані квіти. До квітів любові відносяться ті, які вам подарували з 8.00 до 10.00 годин; з 12.00 до 14.00; з 16.00 до 18.00; з 20.00 до 22.00. Квіти розлуки - з 6.00 до 8.00; з 10.00 до 12.00; з 14.00 до 16.00; з 18.00 до 20.00; з 22.00 до 24.00.

Варто не забувати, що 8 березня цього року припадає на Великий піст. Тому, навіть не дивлячись на свято, заборони посту зберігаються. А також сьогодні День пам'яті Іоанна Предтечі і Хрестителя.
В свято Іоанна Предтечі не можна:

  • лаятися, сваритися і скандалити - так як причиною смерті Іоанна стали саме злість і гнів;
  • проводити будь-які хірургічні втручання, аж до пломбування - вважається, що хороших результатів у цих процедур не буде;
  • в День Іоанна Предтечі не можна брати в руки ніж і інші гострі предмети, тобто різати або стригти - так як Іоанну Хрестителю відтяли голову гострим мечем;
  • пити і їсти щось червоного кольору - через асоціації червоного кольору з кров'ю;
  • їсти що-небудь кругле (яблука, наприклад, або капусту) - вони зовні нагадують голову;
  • їжу на стіл подавати на блюді - так свого часу подали голову святого на святі Ірода.

Є й особлива заборона на свято Знайдення Голови Іоанна Предтечі 8 березня - жінкам заборонено прати в цей день. Звичайно, навряд чи хтось із дам захоче возитися з пранням в своє законне свято - але все одно нагадаємо про таку заборону. За старих часів вірили, що, поправши на Івана, жінка відлякає з двору птахів - санітарів дерев і вісників щастя.

Народні прикмети на 8 березня

Приказки та прикмети:

  • Туман густий 8 березня, – прикмета до дощового літа.
  • Тепло обіцяють відлітаючі в ліс сороки в Полікарпов день.
  • Тетерів кричить, – весна йде.
  • Якщо соломинка, кинута в сніг 8 березня, потоне в ньому, – по прикметі, скоро зима піде.
  • Сороки в день Полікарпа з даху хати стукають, – бути в ньому небіжчику.
  • Коні 8 березня на землю лягають, – прикмета до заметілі.
  • Дятли в Полікарпов день голосно стукають, – ще зима поцарствує.
  • Зяблик кричить, – прикмета до заморозків.
  • Народжені 8 березня – хороші господарі. Вони часто стають главою сімейства. За ними – як за кам'яною стіною.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що НБУ напередодні 8 березня повідомив українцям про закриття банків.

Раніше стало відомо, що експерт сказав, як міцний алкоголь може врятувати від коронавируса.

Також, Знай.ua повідомив що біля Верховної Ради хтось закопав останки людини.