Дуже часто буває так, що після важкого трудового дня, не дивлячись на всю втому, ми ніяк не можемо заснути. А далі очікується не менш важкий день, кожна хвилинка відпочинку перед яким була би справжнім скарбом. Але сон не йде після підрахунку баранчиків, читання історичних книг і переглядів інтерв'ю Анатолія Анатоліча. Або ж у вас і зовсім проблеми з засинанням.

Що ж робити в такій складній ситуації? Знай.uа знає відповідь на це питання і з задоволенням ділиться з вами міні-лайфхаками для швидкого засинання і солодкого сну.

АРОМАТЕРАПІЯ

Деякі аромати володіють заспокійливим ефектом, вони здатні розслабити тіло і розвантажити голову. Відомо, що такими властивостями володіють лаванда і ромашка: пара крапель ефірного масла цих рослин у спальні допоможуть швидше розслабитися і заснути.

Ароматерапія, фото pxhere.com
Ароматерапія, фото pxhere.com

МЕЛАТОНІН

Щоб підготуватися до сну, наше тіло виробляє гормон мелатонін. Коли ви лягаєте далеко за північ, перегортаєте в ночі стрічку Instagram (гаджети - джерело світла, що заважає виробленню мелатоніну) та перманентно не висипаєтеся, то ваші біоритми збиваються. Відповідно, мелатонін виробляється вже не в тих кількостях, і спроби лягти спати вчасно закінчуються провалом. Бади з мелатоніном (хімічний аналог гормону) здатні вирішити цю проблему. Однак перед прийомом необхідно проконсультуватися з лікарем.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Дівчина з телефоном, фото pxhere.com
Дівчина з телефоном, фото pxhere.com

КОРІНЬ ВАЛЕРІАНИ

Настій з кореня валеріани заспокоює центральну нервову систему, покращує діяльність серцево-судинної системи і знижує артеріальний тиск.

Валеріана, фото pxhere.com
Валеріана, фото pxhere.com

КАЛЬЦІЙ

Кальцій стимулює вироблення гормону сну, саме з цієї причини дітям дають перед сном тепле молоко.

МЕДИТАЦІЯ

Ті, хто володієють мистецтвом медитації, вкрай рідко страждають від безсоння. Такі люди легко можуть прогнати з голови всі думки і налаштуватися на сон. Якщо ви робите успіхи на уроках йоги і вже навчилися заспокоювати своє тіло і розум, то спробуйте попрактикувати це і в спальні.

Медитація, фото pxhere.com
Медитація, фото pxhere.com

АКУПУНКТУРА

Акупунктура, або голковколювання, здатне розслабити м'язи на більш глибокому рівні, зняти напруження, біль і скутість, які часто бувають причиною безсоння.

РОМАШКОВИЙ ЧАЙ

Найбыльш популярний і простий спосіб налаштуватися на сон грядущий — чашка ромашкового чаю.

Ромашковий чай, фото pxhere.com
Ромашковий чай, фото pxhere.com
Ромашковий чай

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ крутих лайфхаків, які допоможуть зірвати брехливі маски з невірних і "слуг народу".

Також, Знай.uа писав, мстивий Скорпіон, черствий Водолій, агресивний Овен - руйнуємо стереотипи про знаки Зодіаку.