Як відомо, людям властиво брехати: у когось це виходить мимоволі, а хтось робить так заради блага або власної вигоди. І саме цим не нехтують користуватися політики та бізнесмени. Для читачів підготували топ лайфхаків, як розпізнати брехуна або ж брехати професійно.

Лайфхак для брехунів

Так, найчастіше видають брехуна саме дії. Як виглядати так, щоб люди повірили:

1. Не відводьте очі, але й не дивіться прямо в зіниці людині, якій брешете.

2. Слідкуйте за собою — брехливий частіше зачіпає себе за гудзики, смикає власний одяг, несвідомо почісується.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Контролюйте власний голос.

Додайте фарб в голос, підвищуйте і знижуйте тональність, змінюйте ритм — намагайтеся звучати правдиво, тобто різноманітно, як би ви це робили, розповідаючи цікаву правдиву історію.

4. Розмахуйте руками — якщо вам це взагалі властиво. Брехливий часто несвідомо обмежує рухи та міміку. Хочете, щоб вам вірили — не обмежуйте.

Також не слід забувати про те, що стислість – сестра таланту. Адже, чим коротше брехлива історія, тим менше шансів провалу. Просто тому, що людям буде складно ловити вас на деталях. Завжди починайте брехати відразу, починайте з брехні, закінчуйте правдою (останнє запам'ятовується найкраще).

Лайфхак для брехунів

Більш того, не потрібно забувати і про те, чого слід уникати при брехні, а саме:

1. Ніколи не признавайтесь у брехні, навіть у дрібній – це відразу знижує довіру.

2. Не виправдовуйтеся. Якщо зовсім "приперли до стіни" — просто мовчите.

3. Не ображайте й не тисніть. Не завжди кращий спосіб захисту – напад. Займаючи позицію конфронтації, ви вже свідомо під підозрою в чомусь поганому, в тому числі у брехні.

Також відомо, що почуття не брешуть. Коли люди обманюють, вони часто намагаються імітувати підходящі по контексту емоції, але на фальшиві емоції лицьові м'язи належним чином не реагують.

Добрий приклад у цьому сенсі - посмішка. При щирій посмішці задіюються м'язи, що відповідають за зморщечки навколо очей.

При нещирою ж куточки рота піднімаються вгору, але м'язи навколо очей залишаються нерухомими.

І ще одна не менш прикметна деталь – це пальці в роті. Тримати свій мізинець близько рота — це несвідома спроба людини повернутися в стан безпеки, яке зазвичай асоціюється з младенчеством і ссанням тієї ж соски.

Більшість дотиків до рота пов'язані з обманом, однак це також говорить ще і про те, що людина потребує схвалення.

Можливо він бреше, бо боїться, що правда вам не сподобається.

Лайфхак для брехунів

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що читачам склали докладну інструкцію та лайфхаки ремонту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам запропонували три надійних способу подорожувати безкоштовно, ще й заробити можна.

Також "Знай.ua" писав, як легко схуднути до весни.