У так званій "Донецькій народній республіці" позбавили українську мову державного статусу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Керівництво "ДНР" вирішило внести відповідні зміни в "конституцію" самопроголошеної республіки. Раніше державний статус там мали російська і українська мова, але залишити офіційне закріплення вирішили лише для першої.

Новий рік у "ДНР", Апостроф
Новий рік у "ДНР", Апостроф

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Самопроголошена влада "ДНР" обґрунтовує такі зміни тим, що за шість років існування "республіки", українська мова так і не знайшла свого офіційного вжитку в ній. Також метою нововведень є процес інтеграції "ДНР" у склад Російської Федерації та зміцнення культурних зв'язків з Росією.

За "закон" "Про внесення зміни до статті 10 Конституції Донецької Народної Республіки" депутати "ДНР" проголосували у двох читаннях, тепер його має підписати самопоголошений ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше бойовики "ДНР" пішли в атаку і обстріляли воїнів ВСУ з гранатометів, Донбас на вухах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ викрила "конотопську відьму Путіна", агітувала за Путіна у найпатріотичнішому місці України.

Також "Знай.ua" писав, бойовики "ДНР" так відсвяткували 5-річчя свавілля, що повісили дитину на білборд — жахіття триває.