В православному календарі це день першого і другого знайдення глави святого Іоанна Предтечі. Також свято називають і по-іншому: «Знайдення», «Іванов день», «Знайдення гнізд», «Пташине потенье», «День птахів». Набуття у народі перетворилося в день знайдення птахами своїх гнізд. Вони вибирали місце і починали будувати гніздечка.

Що ж потрібно зробити 9 березня? Сьогодні потрібно помолитися Іоанну Предтечі про позбавлення від головного болю, також він може дати здоров'я дітям, захистити посіви і зробити землю родючою.

Птахам сьогодні потрібно допомогти в їх роботі: поставити шпаківню, зробити невелику годівницю і насипати зерна. Бджолярі сьогодні перевіряють, чи все добре з бджолами, тому що після зимівлі вони могли померти. Також сьогодні слід придбати нове кухонне начиння.

Крім того, вважається, що в цей день нечисть намагається зайти в будинок, зіпсувати продукти і вкрасти дітей. Від цього можна захиститися: при кожному скрипі і незрозумілих звуках читати «Отче наш», біля порога покласти сокиру, як можна пізніше лягти спати, біля комори і дитячого ліжка розвісити чортополох і нанести крейдою хрести. Якщо дитина чи стара людина не може без денного сну, то потрібно поставити перед сплячим дрібно покришені цибулю і часник. Вважається, що запах відлякує лихоманку.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Народні прикмети на 9 березня

Рибалкам обов'язково потрібно піти на рибалку, тому що є повір'я, що сьогодні їм протегує Іоанн Хреститель і улов буде хорошим. З риби потрібно приготувати юшку, по можливості пригостити нею жебраків.

А ще можна відчитати п'яницю від алкоголізму, але він не повинен знати про проведення обряду.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, что НБУ накануне 8 марта сообщил украинцам о закрытии банков.

Ранее стало известно, что эксперт сказал, как крепкий алкоголь может спасти от коронавируса.

Также, Знай.ua сообщил что возле Верховной Рады кто-то закопал останки человека.