Українцям анонсували нововведення щодо виклику поліції і швидкої допомоги. Так, поліцію тепер можна викликати по-сучасному – за допомогою фірмового мобільного додатку під назвою My Pol, а зміни у виклику "швидкої" пов'язані з ризиком поширення коронавіруса в Україні.

Правоохоронці презентували мобільний додаток, за допомогою якого, наприклад, поліцейські зможуть встановити точне місце розташування людини за допомогою геолокації. Варто зауважити, що додаток при установці зажадає від користувача багато особисті дані, без надання яких, повністю розкрити його функціонал не вдасться.

швидка допомога, скріншот з відео
швидка допомога, скріншот з відео

Крім виклику поліцейських за допомогою червоної кнопки SOS, додаток дозволить користувачам залишити правоохоронцям повідомлення про правопорушення, яке можна супроводити фотографією.

До мінусів програми відноситься можливість для правоохоронців відстежувати місце розташування користувача – з іншого боку, в разі потрапляння в біду, мінус може стати плюсом.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Швидка допомога, YouTube
Швидка допомога, YouTube

У МОЗ розповіли, що бригада екстреної медичної допомоги зобов'язана буде приїхати за викликом до пацієнта з підвищеною температурою тіла і в разі підозри на коронавірус. Таким чином планується запобігти швидкому поширенню китайського вірусу серед українського населення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 5 березня з підозрою на коронавірус в інфекційне відділення госпіталізували ще двох жителів Чернівців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Нових Санжарах виписали з обсервації українців, яких 2 тижні тому евакуювали з зараженого коронавірусом Китаю.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірусом вкрай рідко хворіють діти і підлітки.