Нова міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла про перше завдання, яке ставить для міністерства – це індексація пенсій, яку Кабмін Олексія Гончарука відклав на пів року, і можливо, саме це стало однією з причин відставки прем'єра. "Першочергове завдання, яке зараз стоїть перед Міністерством соціальної політики України – проведення індексації пенсій", - заявила новий міністр соціальної політики Марина Лазебна. Прес-служба Мінсоцполітики повідомляє, що міністерка терміново доручила підлеглим підготувати пропозиції щодо шляхів підвищення соціального захисту людей і активно включатися в комунікаційну роботу з регіонами.

Перестановки у Мінсоцполітики, скрін з відео
Перестановки у Мінсоцполітики, скрін з відео

Варто відзначити, що індексацію пенсій в Україні проводять щорічно. І в цьому році вона повинна була відбутися у березні, але її раптово перенесли на вересень. Експерти вважають, що таке рішення Кабміну Гончарука було пов'язано з невиконанням планів доходів державного бюджету. Аналітик TeleTrade Сергій Родлер припустив, що достатньої кількості грошей для індексації пенсій за встановленою формулою в бюджеті просто немає. Однак, прийшла новий міністр, і можливо, ситуація незабаром зміниться.

Відзначимо, що в середу, 4 березня, Верховна рада України проголосувала за новий уряд, який очолив Денис Шмигаль. Однак, деякі міністри зі старого Кабміну таки втрималися на своїх посадах, наприклад, Арсен Аваков, який "править" МВС ще з часів Порошенко. А ось Міністр соціальної політики Марина Лазебна – нова людина в уряді, раніше вона була головою Державної служби зайнятості України – це було під час правління Януковича.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, українцям почали виплачувати пенсії після підвищення.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям перерахують пенсії та допомоги вже 1 грудня.

Також портал "Знай.ua" писав, що українцям перерахують прожитковий мінімум і субсидії.