В Україні різко скорочується кількість населення щороку. За даними Держслужби статистики, в 2019 році в Україні проживало менше 42 млн осіб. При цьому за даними Кабміну, це число ще менше – 37,3 млн. І це досить сумні прогнози. Причин такої ситуації називають декілька.

Евакуйовані українці в Нових Санжарах, кадр з відео
Евакуйовані українці в Нових Санжарах, кадр з відео

У Держстатистиці зауважили, що чисельність населення України на 1 січня 2020 року становила 41 млн 902 тисячі 400 осіб, що на 250,8 тисяч осіб менше, ніж у минулому році. Протягом 2018 року населення України скоротилося на 233,2 тисяч осіб.

Головна причина скорочення населення країни – зниження народжуваності. Так, в 2019 році народилося на 8% менше дітей, ніж у 2018 році. Також смертність вдвічі перевищує народжуваність. У 2019 році на 100 померлих припало 53 новонароджених.

Українські пенсіонери, скрін з відео
Українські пенсіонери, скрін з відео

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

За словами демографів, якщо у кожній родині через 4-5 років буде не менше, ніж по чотири дитини, скорочення вдасться зупинити. Але в наших реаліях це просто нереально. Альтернативний варіант – поповнити населення за рахунок постійних іммігрантів, які готові осісти в Україні. А для цього потрібно, щоб в країну щороку приїжджало близько 400 тисяч осіб. В 2019 році в Україну на постійне місце проживання в’їхало 21,5 тисяча осіб.

На пенсії зараз виходить велика кількість людей, яких приблизно в півтора рази більше, ніж людей, які народилися в 1990-2000-х роках. І це просто катастрофа для української економіки.

Україну ще рятує багато працюючих пенсіонерів через мізерні пенсії. Така статистика означає, що через 3-5 років доведеться знову підвищувати пенсійний вік і страховий стаж.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше писали, до чого сняться кошенята: тлумачення сну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", до чого сниться каблучка: тлумачення за сонником.

Також "Знай.ua" писав, вчені пояснили, чим загрожує людству зникнення випромінювання.