Важко не згадати слова легендарного Кобзаря: "Нашого цвіту по всьому світу". Українки отримали статус "всесвітньо відомих" завдяки дикому вандалізму. Так, один з відвідувачів Папського палацу Ватикану виявив надряпані імена двох мешканок, ймовірно, міста Вінниці, на фресці великого представника епохи Відродження Рафаеля Санті.

Автограф Лени і Тамари в станцах Рафаеля, Facebook
Автограф Лени і Тамари в станцах Рафаеля, Facebook

Про це стало відомо завдяки кадрам, які свідчать про вандалізм, опубліковані в мережі Facebook користувачем Олександром Вознесенським.

Я на минуту даже дар речи потерял от увиденного. Это даже не стыд, это... у меня слов не хватает. Некие Лена и Тамара из Винницы нацарапали свои имена на фреске Рафаэля. Насколько же нужно быть позорными дурами, чтобы: а) уродовать легендарные творения искусства б) показывать всему миру, что на Украине живут варвары, которые не имеют никакого уважения мировому достоянию искусства 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Безумно стыдно за наших сограждан. _____ видео взято из группы "Италия для меня"

Geplaatst door Александр Вознесенский op Dinsdag 10 maart 2020

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"У мене на хвилину навіть відняло мову від побаченого. Це навіть не сором, це... у мене слів не вистачає. Якісь Олена і Тамара з Вінниці нашкрябали свої імена на фресці Рафаеля", - написав у себе на сторінці Олександр.

Так званий "автограф" було залишено на одній з фресок у станцях Рафаеля, приміщеннях у палаці Папської Кімнати, яку майстер розписав в 1508-1517 роках разом з учнями. В кожній станції чотири фрескові композиції, кожна з яких повністю займає одну стіну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливу знахідку понад 300 років.

Як повідомляв Знай.uа з мітлою і в рукавичках, як покарали вандала з Алеї Художників у Києві.

Знай.uа писав, життя харків'ян "здають" на металобрухт: розкрито страшну таємницю "ліфтів смерті".