Всесвітній день нирки

Цей день відзначають щорічно, але не на визначену дату, а просто у другій березневий четвер. Вперше його відзначили в 2006 році. Насправді це глобальна інформаційна кампанія, щоб розповісти людям про те, на скільки важливими для нас нирки. У прийнятті цього свято взяли участь Міжнародне товариство нефрологів та Міжнародна федерація ниркових фондів. Зробили це, тому що з кожним роком кількість людей, з виявленими захворюваннями нирок стає все більше. А значить просто необхідно, щоб фахівці могли вільно обмінюватися досвідом, потрібно розвивати профілактику цих захворювань, модернізувати поліпшити лікування вже хворих, а також правильно надавати допомогу хворим.

Свята 12 березня, фото: freepick
Свята 12 березня, фото: freepick

Всесвітній день проти кібер-цензури

Цей день завжди відзначають саме 12 березня і заснували його «Репортери без кордонів» і «Міжнародна амністія», так називаються міжнародні організації. Свобода поширення інформації завжди була дуже гострою проблемою і питанням в суспільстві. А зараз, коли буквально на секунду з'являються нові статті, інфоприводи та інша важлива інформація в інтернеті, усі ці питання стають ще більш суттєвими. У перший час люди звикли, що в інтернеті можна було написати що завгодно. Але зараз це, на жаль, не так. Тому активісти протестують проти інтернет і кібер цензури, проти стеження за користувачами, проти тиску на суспільство, а також проти пропаганди.

Свята 12 березня, фото: pixabay
Свята 12 березня, фото: pixabay

День посадки дерев в Китаї

У Китаї це вже традиційне весняне свято, яке відзначають ще в Тайвані. Його відзначають в день смерті Сунь Ятсена, який був революціонером і ініціатором масових посадок дерев. Згідно резолюції, кожен дієздатний громадянин, якому виповнилося 11 років, зараз старше, але не старше 60 років, зобов'язаний посадити в рік 3-5 дерев. Якщо не виходить, то повинен виконати інші роботи але в тому ж обсязі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Свята 12 березня, фото: getty images
Свята 12 березня, фото: getty images

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту.
  • Преподобного Василя Декаполита.
  • Священномученика Арсенія (Мацеевича), митрополита Ростовського.
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua виявилося, що таргани не тільки неймовірно живучі, але ще і дуже давні комахи. Вчені розповіли, чи бігали вони поміж динозаврами і ще кілька цікавих фактів, які ви навряд чи знали.

Також Знай.ua писав, внаслідок «карантину» через коронавірус українцям, щоб не починали панікувати при кожному кашлі, повідомили, як правильно відрізняти цю страшну хворобу від звичайної алергії, астми або грипу.

Нагадаємо, Андрій Демченко повідомив, що в Україні вже закривають майже всі пропускні пункти. І справа не тільки в сполученні з Італією, виїхати машиною за кордон буде теж дуже важко. У всьому винен коронавірус.