Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що вже незабаром у Мінсоцполітики розроблять нові підходи до формування прожиткового мінімуму.

Про таке вона розповіла під час засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Відтак, за словами Міністра, прожитковий мінімум – це найбільш значущий показник в соціальній політиці, оскільки на його основі визначається понад 150 різних виплат, допомог, штрафів тощо.

Фото з наради
Фото з наради

А тому збільшення прожиткового мінімуму призводить до їх автоматичного перерахунку та необхідності вишукання додаткових видатків бюджетів.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму", – підкреслила Лазебна.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, як нараховуватимуть субсидію українцям. Субсидія призначається з врахуванням єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, визначених Постановою Кабінету міністрів від 6 серпня 2014 р. № 409.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні піднімуть тарифи на світло для населення — на скільки злетять ціни

Також "Знай.ua" писав, купівля квартири — скільки українців можуть дозволити собі таку розкіш