Два автобуси з Італії з українцями, які поверталися з Італії додому, застрягли на кордоні зі Словенією через поширення коронавірусу та закриття кордонів. Українці із маленькими дітьми звертаються у всі посольства, але залишаються без відповідей і допомоги.

Одна з пасажирів рейсу "Мілан-Київ", Юлія розповіла, що в кожному автобусі по 50 осіб, серед них є діти. Молодшій дитині — 4 роки. Зараз на кордоні Словенії стоїть два автобуса з українськими громадянами. Автобуси виїхали вчора з Італії в Україну, транзитом повинна була бути Словенія та Угорщина. Але в 22.00 Словенія закрила свої кордони. А перевізники приїхали до межі в 23:00. В автобусах жителі з різних міст України.

Автобус, фото: YouTube
Автобус, фото: YouTube

"Ми вже 15 годин знаходимося на кордоні Італії. Українське Посольство в Мілані не може нічим допомогти. Також зверталися в Австрійське Посольство. Кордони закриті", - говорить зневірена Юлія. Українці розповіли, що зв'язувалися з консульствами і посольствами, всі обіцяли допомогти, але ситуація поки залишається незмінною.

Деякі ЗМІ зауважують, що прикордонники водіям виміряли температуру, після чого сказали повертатися в Італію. Однак Юлія каже, що ні вона, ні інші пасажири не бачили, щоб водієві вимірювали температуру. А пасажирам цю процедуру навіть не запропонували пройти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У Німеччині мікроавтобус в'їхав у натовп, фото: Bild
У Німеччині мікроавтобус в'їхав у натовп, фото: Bild

Українці повідомили, що знаходяться на стоянці, звідки словенська поліція намагалася вигнати перевізників назад в Італію. Воду та їжу купують в магазині. До них вже приїжджали місцеві журналісти, які знімали для телебачення Словенії.

Ніхто з пасажирів, яких 101 людина, не можуть повертатися, оскільки термін їх перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС закінчується, а тому вони ризикують отримати депортацію і заборону на в'їзд. Багатьом просто нікуди повертатися, так як грошей на перебування в Італії у них просто не вистачить, всі хочуть додому. Автобуси в Україну виконували рейси Мілан-Київ і Барі-Херсон.

Станом на 15:00 українка Юлія повідомила, що поліція Словенії дала водіям і українцям півтори години покинути їх територію. Інакше будуть відправляти силою. Український консул сказав, що Україна не може допомогти.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше