Виконавча служба блокує банківські рахунки автовласника у разі несплати штрафу. Тож, якщо власник не користується транспортним засобом, за кермом якого їздить інша людина, він повинен це офіційно оформити.
За порушення правил дорожнього руху відповідальна особа – фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб, в разі якщо власник не оформив належного користувача автомобілем. Таке пояснення надає офіцер патрульної поліції Києва Євген Зборовський у Facebook.

Допис про штрафи, скріншот - Зборовський у Facebook

Роз’яснення:

1. Якщо ви свого часу віддали свій автомобіль іншій особі у користування і не оформили відповідними документами (як було раніше "продали за довіреністю"), то слід виправити цей недолік, щоб не відповідати за дії іншої особи.

2. Якщо ви не бажаєте переоформлювати авто на іншу особу, але на постійній основі цим авто користується хтось інший, то зараз легко в можна за участі власника і користувача документально затвердити належного користувача.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3. Ну і зареєструйтесь нарешті в електронному кабінеті водія, щоб швидко і легко отримувати всю інформацію по своєму автомобілю, якщо ви цього досі не зробили.

Штраф, фото 112 Україна
Штраф, фото 112 Україна

Зборовський виділив три окремі постулати, які будуть корисними усім українським кермувальникам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям підготували нові штрафи – кому і коли прилетять "листи щастя"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Порушників ПДР на дорогах буде чекати сюрприз: в Україні представили нову систему відеофіксації

Також "Знай.ua" писав, що Загинуло 174 тисячі українців - у МВС розповіли, як будуть боротися з "неоголошеною війною на дорогах"